O prepucavanju, načinu komunikacije, provokacijama, višestrukim korisničkim računima, navlačenju cijena dionica… – stav i politika moderatora ovog foruma

Naslovnica Forum Razno Ostalo O prepucavanju, načinu komunikacije, provokacijama, višestrukim korisničkim računima, navlačenju cijena dionica… – stav i politika moderatora ovog foruma

Za početak bi htio zahvaliti svim novim korisnicima što su oživili ovaj forum i od njega učinili mjesto aktivne komunikacije i omogućili nam da u kratkom roku pređemo brojku od 1200 poruka (uz važnu činjenicu da je velika većina poruka napisana u zadnjih nekoliko dana). Tu naravno ne smijemo zaboraviti i stare korisnike koji su držali forum „na životu“ u prvim danima. Zato bih htio podijeliti razmišljanje web redakcije poslovni.hr-a o našim željama i vizijam za ovaj forum.

1. [color=blue]Mi ovaj forum vidimo kao mjesto gdje je dozvoljeno iznošenje mišljenja, bilo ono kritičko ili pozitivno. [/color]Nemamo namjeru brisati poruke zato jer se ne slažemo s njima. Ipak, kritika se može izraziti na više načina. Ne slažete se s nečijim mišljenjem da će dionica rasti? Recite da se ne slažete na kulturan način. Razmislite kako komunicirate sa svojim prijateljima i poznanicima s kojima se sigurno ne slažete uvijek oko svega. Nema razloga da drugačije ne komunicirate i ovdje, a niti mi komunikaciju punu uvreda i provokacija nećemo dopuštati.

2. [color=blue]Anonimnost korisnika ovog forum je zagrantirana.[/color] Jedna od važnih osobina interneta je i anonimnost koju on omogućava. U situaciji gdje je nemoguće utvrditi identitet korisnika (ne, preko IP adrese je to nemoguće), smatramo da je bolje ne optuživati korisnike za nešto što ne možemo znati pa zato i dozvoljavamo korištenje više korisničkih računa od strane jedne osobe.

3. [color=blue]Naše mišljenje o navlačenju cijena preko foruma.[/color] Uzmimo npr. poruku sličnu ovoj: „Mislim da dionica ABCD do sutra ide na 123kn“. Da li vi smatrate da će to nekoga navući da kupi dionicu? Da li poznajete osobu koja je kupila dionicu čitajući ovakvu poruku na forumu napisanu od strane korisnika čije prijašnje pisanje i savjete uopće nije poznavala? Čak i da ima tako naivnih ljudi, u što čisto sumnjam, ne bi se baš bavili investiranjem u dionice iz jednostavnog razloga – ne bi bili uspješni. Da li mi ovakve poruke želimo zabranjivati? Ne, jer je to najobičnije iznošenje vlastitog mišljenja. Svaki investitor će uložiti tek kada uz tezu za rast cijene vidi i odgovarajuće argumente.
Opasnije od ovakvih benignih poruka su poruke iza kojih stoje duboke analize, ali koje su pune neistinitih podatak. Takve stvari nemamo namjeru tolerirati.
Važnu ulogu ovdje također igra reputacija autora teksta. Ako ja vidim da je netko već više puta dao kvalitetan savjet, biti ću otvoren za njegove buduće savjete. Ako smatram da su mu savjeti i prije bili loši, neću ga niti sada previše slušati.

Ova tema je otvorena za diskusiju pa izrazite svoje mišljenje…..

Iako znam da ovakvoj temi nije mjesto u „Tržištu kapitala“, smatram da je izrazito važna. Kasnije ću je preseliti u „Ležerno“, ali za sada neka bude ovdje.

Da završim u pozitivnom tonu, smatram da je budućnost foruma vrlo svijetla što se može vidjeti i u izuzetnom rastu broja posjeta i poruka, a kao dodatni bonus za naše korisnike najavljujem i niz nagradnih igara u budućnosti.

Srdačan pozdrav

Slaven Andrašić, Poslovni dnevnik

Mogu zakljuciti da niste svjesni odgovornosti koju imate.
Dozvoljavati koristenje vise racuna od strane istih osoba je nevjerovatno pogotovo jer te osobe navlaceci investitore kojih je sigurno bilo ostvaruju sebi zaradu, a njima gubiteke ili velike rizike.

Nije stvar u naivnim ljudima jer je to grupa pojedinaca koja se nakrca uglavnom nelikvidnim i rizicnim dionicama pa trgovinom izmedu sebe podignu cijenu za nekoliko 10 taka % i onda kroz poruke tipa govorili smo Vam i slicno ukljucuju druge.
U SAD-u se komisija za vrijednosnice (SEC) prati takve poruke i postoji niz pokrenutih tuzbi protiv takvog navlacenja koje su rezultirale zatvorskim kaznama i odstetama i pitanje je dana kada ce to biti pokrenuti u HR.

Pohvale administratoru na gornjem tekstu. Neće biti lako izdržati sve napade i spletke, ali ja vam iskreno želim uspjeh. Ni ne slutite kakav bum će doživjeti ovaj forum ukoliko uspijete prebroditi ove početne probleme. Ulagača na hrvatskim burzama je sve više, ovo do sada je bila sano inicijacija.

Dobro,dobro, a sad dosta priče i krenimo s nagradnim igrama [smiley2]


Mogu zakljuciti da niste svjesni odgovornosti koju imate. Dozvoljavati koristenje vise racuna od strane istih osoba je nevjerovatno pogotovo jer te osobe navlaceci investitore kojih je sigurno bilo ostvaruju sebi zaradu, a njima gubiteke ili velike rizike. Nije stvar u naivnim ljudima jer je to grupa pojedinaca koja se nakrca uglavnom nelikvidnim i rizicnim dionicama pa trgovinom izmedu sebe podignu cijenu za nekoliko 10 taka % i onda kroz poruke tipa govorili smo Vam i slicno ukljucuju druge. U SAD-u se komisija za vrijednosnice (SEC) prati takve poruke i postoji niz pokrenutih tuzbi protiv takvog navlacenja koje su rezultirale zatvorskim kaznama i odstetama i pitanje je dana kada ce to biti pokrenuti u HR.

Isuse bože po tebi bi pola države bilo po zatvorima.
Ajde uzmi rječnik i pročitaj što znači riječ forum ili odi na onaj drugi svoj pa glumi ( ionako ništa pametno nisi napisao ) Pogledajte samo nickove ( presvetli, doktor, bog………… )

Otvori ti lijepo svoj privatni forum pa piši i piši ili se ovdje uključi u diskusiju samo moraš znati ovdje se cijene samo rezultati a ne ono drugo. Ovdje su svi isti i svi imaju za pravo reći što misle a ti cenzuriraj one na svom postu.


Ovdje su svi isti i svi imaju za pravo reći što misle a ti cenzuriraj one na svom postu.

Jako jako pametno lazni “znalce”.
Ovo je forum na stranicama poslovnog dnevnika i nije nikakav nezavisan forum na kojemu se mogu pisati svakakve gluposti i misljenja pogotovo jer je isti dnevni list vezan na poslovne teme (zamislite da u njemu izadu vasi postovi ovo tipa kupite ovo jer ce rasti i slicno).
Dugorocno ovakvim stilom pisanja i navlacenja ce i sam dnevni list izgubiti na kredibiletetu i nejasno mi je kako moderatori to mogu tolerirati i opravdavadi brojem poruka a ne kvaliteom koja je jedina bitna za imidz lista.

Mislim da je svima jasna razlika između sadržaja koji kreiraju naši novinari i iza kojeg mi stojimo i rasprava na forumu. Nema ama baš nikakve šanse da netko zamijeni jedno s drugim i zato mislimo da ovaj argument nikako ne stoji. Forum je mjesto gdje komuniciraju ljudi koji nisu naši zaposlenici, a mi ćemo reagirati samo ako netko iznese pogrešne informacije i prezentira ih kao istinite činjenice. Kod izražavanja mišljenja nećemo reagirati.

Slaven Andrašić, Poslovni dnevnik

Pratim vaš forum od početka. Međutim primjetio sam kako je njegova prvotna ozbiljnost jako narušena bezrazložnim i paranoičnim ispadima pojedinaca koji neargumentiranim stavovima napadaju svakog pridošlicu koji ima drugačije mišljenje od mainstreama. Ako tako nastavite izgubiti ćete brzo svaki kredibilitet, a čini mi se da vam je jedina alternativa da se i moderatori aktivnije uključe u moderiranje, a ne da forum bude prepušten lukrativnim pojedincima koji stalno trabunjaju o nekakvoj navodnoj ugroženosti. Takvu psihozu smo već vidjeli na ovim prostorima, a i njezin je epilog bio tragičan.

Osim toga, primjetno je kako pojedinci već sada svojataju forum što se na moje iznenađenje kod vas tolerira. Ako vam je cilj da budete najbolji, dakle bolji od konkurencije, onda vam predstoji velik posao u smislu zadobivanja povjerenja. Ovo što ste dosad ponudili, na moju je veliku žalost, ispod svakog očekivanja.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Vi kao moderatori stojiti i iza rasprava i nemojte bjezati od odgovornosti.
To sto je forum na stranicama poslovnog denvnika bez obzira na ogradivanje na neki nacin daje podrsku ovdje iznesenim porukama.
Moj jedini cilj je bio upozoriti bas na to odnosno da je odgovornost velika i da ne bi smjeli tolerirati neargumentirano nagovaranje na kupnju koje na ovom forumu ima jako puno i nije tesko utvrditi od kuda dolazi kao i toleriranje uzimanja imena sa drugih foruma na kojima je izgraden kredibilitet koji pojedinci uzimaju i koriste iskljucivo radi ostvarivanja osobne zarade.


Vi kao moderatori stojiti i iza rasprava i nemojte bjezati od odgovornosti.

I baš radi toga i nećemo dopuštati objavljivanje krivih informacija. Ponavljam, nadam se po zadnji put, izražavanje mišljenja nećemo sprječavati.
Ono o čemu definitivno razmišljamo je jača kontrola poruka koje nisu orijentirane na gospodarske i investitorske teme, već na osobu tj, pojedinca koji je napisao poruku. Zato vas molim da ne reagirate na provokacije istom mjerom, jer ćemo takve poruke brisati i sankcionirati.
Također ako mi želite reći nešto možete me nazvati u redakciju ili čak i doći ovdje.

Zaključak, nekulturne i besmislene svađe nećemo više tolerirati.

Slaven Andrašić, Poslovni dnevnik

Molim moderatora da ne dopusti provokacije i svađe prvenstveno od znalca1 koje isključivo radi od foruma šalu, vrijeđa ljude, provocira s jedinim ciljem dikreditacija foruma. Naime svojatanje nadimka znalac nameće zaključak da je to zaštićena robna marka. Traženje odgovornosti od moderatora, prijetnje tužbama i zatvorom stvarno nije mjesto na ovom forumu. ( zimzelena je čak svrstao u gay populaciju )

Bez obzira što sam za slobodu pisanja molio bih da se uklone svi vrijeđajući postovi kao i oni koji nemaju veze s dionicama.

Inače sve pohvale za ovaj forum.

Posipanje pepelom. U pravu si znalac kad kažeš da treba ukloniti vrijeđajuće postove sa foruma, međutim čini mi se da si upravo ti sustavno promicao netrepeljivost na forumu. Stoga se nadam da tvoj posljednji post ukazuje na promjenu razmišljanja i odnosa prema drugim učesnicima na forumu.

Na ovome mjestu pozivam i druge sudionike da ohlade i razbistre glave, dakle sve znalce i zimzelene i die i čopave dabrove te sve ostale reinkarnacije istih na forumu.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Evo vam i moje podrske.

Također, dajem podršku svima, jer nigdje se nisam toliko nasmijao kao ovdje. Ugodno i korisno, svaka čast dečki, samo naprijed.Ovo ne bi trebao nitko osobno shvaćati, ovo je forum, virtualno mjesto, ništa drugo.

New Report

Close