Pliva: Poraz koji otvara prostor za rast? (objavljeno 16.02.2006.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Pliva: Poraz koji otvara prostor za rast? (objavljeno 16.02.2006.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Pitam se da li bi ikada nastao azitromicin da je Pliva ovako razmisljala prije. Tko su ti investitori? A gdje su poduzetnici? Merck, Glaxo ili bilo tko drugi ne bi bio to sto je da razmislja kao Pliva tj. plivini investitori. Ako je ovo sto pliva radi dobro onda se moramo prestati zavaravati i priznati da kod nas nema poduzetnika, svi su manje vise bankari tj. kupi robu vani-prodaj ovdje po mogucnosti na kredit strane banke. Nasa djeca ce nam sigurno na tome biti zahvala.[smiley9][smiley13]

slažem se.

čović dosad nije postogao nijedan poslovni uspjeh, samo rasipanje novca koji je zasluga neke druge pameti. pitanje iz naslova članka: bilo bi liejpo biti optimist, ali dosad su potezi čovića završavali uglavnom povlačenjem i porazom.

čak i u našem netržišnom nogometu u takvim situacijama vlasnici poduzimaju mjere… osim ako se već nisu odlučili na staru hrvatsku taktiku “unizi pa prodaj”.

Slazem se da je Covic trebao otici nakon velikih neuspjeha, ali je odluka Plive da postane samo genericka kompanija dobra. Ovdje nije bitan ponos vec ekonomija i profit. Pliva definitivno nema financijsku snagu za velika istrazivanja koja su danas potrebna.

nemamo uvid u proračune troškova, potencijalne budžete, jedino što možemu je vjerovati čoviću na riječ.

ali meni jako neuvjerljivo djeluje njegova priča da se situacija strelovito promijenila u posljednjih par godina, a sjećam se da se o tome pričalo i u doba planiranja novog istraživačkog insituta (za koji se pak od početka u kuloarima tvrdilo da je megalomanski prekapacitiran).

to je bio dugoročni plan, ali eto, kao, situacija se naprasno promijenila pa su naprasno morali odustati od plana. nešto tu opasno smrdi…

New Report

Close