Nazivi tema (threadova) na forumu

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Nazivi tema (threadova) na forumu

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Poštovani korisnici,

Ovih dana ću napraviti neke izmjene kod naziva tema na forumu. Za očekivati je da će svako dioničko društvo imati svoju glavnu temu pod nazivom npr. „ADRS“ ili „Jadroplov“ i sl. Radi budućih usluga koje ćemo uvesti na stranice potrebno je da odredim standardni format naziva ovakvih tema i odlučeno je da to bude npr. za dionicu Ericssona bude „ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)“, dakle „ticker simbol (naziv DDa)“. Ovo će također omogućiti korisnicima koji žele naći temu o određenoj kompaniji da je lakše nađu i po ticker simbolu i po imenu kompanije. Važno je upozoriti da ovo ne znači da sve druge teme koje otvarate o određenoj kompaniji moraju sadržavati ticker simbol već samo želimo za svaku kompaniju stvoriti po jednu glavnu temu gdje će se odvijati većina komunikacije i koja će imati ovaj standardni naziv.

Druga promjena koju ću napraviti je promjena naziva tema s velikim slovima u mala. Velika slova u pisanoj komunikaciji na internetu predstavljaju vikanje, a naše pravilo kaže:

PD_Web, 14.02.2006. u 10:15
Korisnici ne bi trebali koristiti VELIKA SLOVA prilikom pisanja poruka, osim u iznimnim slučajevima. Velika slova u pisanoj internetskoj komunikaciji predstavljaju vikanje i nisu u skladu s pravilima dobrog ponašanja.
Meni je jasno da svi žele biti glasni[smiley2], ali najbolje je to onda pokazati količinom kvalitetnih poruka.

Želim vam svima ugodnu i konstruktivnu komunikaciju na forum.poslovni.hr.

Slaven Andrašić, Poslovni dnevnik

Daj objasni moderatoru, zašto pisanje riječi ide toliko sporo? Trebalo bi malo ubrzati to, jer nije lako tako pisati postove.


Daj objasni moderatoru, zašto pisanje riječi ide toliko sporo? Trebalo bi malo ubrzati to, jer nije lako tako pisati postove.

Poštovani,
možete li pojasniti što mislite pod pisanje riječi?

Krešo Jurišić, voditelj razvoja Corvus INFO d.o.o.

Kada pišem, treba nekoliko minuta da se na ekranu pojavi ta rečenica, dok na ostalim forumima na kojima sudjelujem to nije tako. Znači, dok pišem ne vidim rečenicu koju pišem, dali je to zbog opterećenosti ili nečeg drugog neznam.

pisanje u formu (u ovom slučaju tekst polje foruma) se odvija lokalno na Vašem računalu, sve do klika na gumb kojim se podaci šalju na server.

Provjerite da li imate zadnji update virus definicija.

Krešo Jurišić, voditelj razvoja Corvus INFO d.o.o.

Imam i update i sve, i dalje se isto dešava.

poslovni,

molim vas da pogledate zašto su postovi izmješani

[smiley9]

loco, mozes poblize objasniti u cemu je tocno problem?

Igor Prstec, web urednik

neznam zašto mi je npr. tema analiza tržišta (02.03.) ispred mlnr (03.03.)

I meni.
Naslovi nisu posloženi prema vremenu zadnje poruke već su razbacani po tko zna kojem kriteriju

Ponovo se teme ne slažu kronološki. dvije tri sa zadnjim postovima pale na dno stranice

Baš gledamo u čemu je stvar. I “sticky” poruke su pale dole umjesto da su ostale na vrhu.

Slaven Andrašić, Poslovni dnevnik


Lemure, svoj smo stav objašnjavali već puno puta. Naime, mislimo da iznošenje stavova i trendova bez pokrića nema smisla i svakako ne pridonosi kvaliteti rasprave. Činjenica je da je forum na poslovni.hr moderiran forum, da smo iznijeli svoja pravila ponašanja i komuniciranja i isto tako da ćemo se njih pridržavati. Mislimo da smo otvaranjem teme bez cenzure ostavili dovoljno prostora svima koji žele iznijeti svoje mišljenje ali nemaju nikakvih argumenata (naravno pritom se uvijek može postaviti pitanje kako se može nešto prognozirati bez ikakvog temelja). Želimo da rasprava na forumu o konkretnim dionicama bude na visini jer jedino tako može biti od koristi svim korisnicima. Srdačan pozdrav!

O.K., prihvacam. Evo i jedan prijedlog. Jel moze tema “bez cenzure” biti stavljena kao poddirektorij, da nisu sve dionice pod istim subjectom?
Pozdrav!


O.K., prihvacam. Evo i jedan prijedlog. Jel moze tema “bez cenzure” biti stavljena kao poddirektorij, da nisu sve dionice pod istim subjectom? Pozdrav!

Prijedlog ima neke svoje prednosti, ali smatramo da su nedostaci veći.
Naime mi ne želimo da neargumentirana rasprava postane dominantna na forumu. Također nam je jako važno da nemamo 2 ili više paralelne glavne teme o dionici – ovo je vezano na određene buduće nadogradnje portala koje možete očekivati.

Slaven Andrašić, Poslovni dnevnik

New Report

Close