SLMK (Slavonija MK)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SLMK (Slavonija MK)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Je li država otpisala dugovanja(dug pretvorila u kapital) ili ce se ovo jos dogoditi?

Danas sam kontaktirao tvrtku Slavoniju modnu konfekciju i rečeno mi je da će najkasnije za mjesec dana ići nova emisija SLMK dionica u količini od 55.000 komada koja će se prenijeti na Ministarstvo financija Republike Hrvatske, a tim potezom biti će otpisana potraživanja u visini od 11.000.000 kuna koje država potražuje od Slavonije MK.

Ovo ce se u izvjescu izkazati kao izvanreadan prihod?
Kada dolazi izvjesce?

Lp

malo strpljenja…biće sve to za mjesec dana….nestrpljivi obično prodaju dionice dan dva prije pravog porasta…mnogi će se slatko nasmijati kad ovo pročiatju, jer se mnogima to dogodilo.

Eh ja sam se recimo nasmijao jer ne vjerujem u naše tekstilne tvrtke. Još jedno šuplje u prazno, tvrtka davno zrela za stečaj.

Da država misli da je tvrtka zrela za stečaj ne bi išla u emisiju novih dionica kojima će se otpisati sva njezina potraživanja prema toj tvrtki, a nove dionice uknjižiti na ime Ministarstva financija….kad smo ovako nešto saznali za Petrokemiju dionica PTKM je u jednome danu skočila preko 30%.

Pogledaj analizu poslovanja i veličinu PTKM i SLMK pa će ti sve biti jasno. S tim da PTKM ide u privatizaciju a SLKM-u je ovo samo cjevčica za disanje )Također prometi SLMK na burzi zanemarivi su u odnosu na PTKM )

Ipak, biće tu ove godine prinosa i preko 50%, ako za bazu uzmemo 30 kuna

nije direktno vezano za ovaj topic, ali ipak u kontekstu propalih (prezaduženih) tvrtki u vlasništvu države -zanima me da li vidite sličan scenarij moguć i za Zdenku d.d. (nova emisija dionica, otpis duga državi i slično)?
iako je objavljeno da ide u stečaj i dijeli se na tri trvrtke koje se prodaju ,a sadašnje dionice ne vrijede ništa (iako to nije nigdje otvoreno rečeno), bla, bla, cijela stvar je dosta obavijena šutnjom , a na burzi mi se čini da cijena nije baš proporcionalno pala, naprotiv izgleda mi kao da netko skuplja sustavno, kada se nakupi prodaje dovoljno nisko( osim možda danas kada se malo više “lupalo” po kupnji)

Rizična ti je to dionica, ta Zdenka….samo ti se čini da netko sakuplja dionice, to je privid…veliki svakodnevno kupuju, dižu cijenu i potom za dan dva prodaju, navlače male…među prvih deset dioničara nemaš ni jedno značajnije ime, osim morane stančić koja je malo zaradila na sunčanome, ali ipak se ne može svrstati u veće investitore….na Zdenku će skočiti krupne ribe pa će bolje biti prodati je u dijelovima, a Slavonija nije tako značajna da će biti baš neka borba da bi se tvrtka dobila, država je Slavoniju trebala privatizirati još prošle godine, vjerujem da će to uskoro učiniti, odmah nakom dokapitalizacije i otpisa duga….privatizacija će ići javnim pozivom, pa tko da više ….Dobiti Slavoniju za nekih desetak eura po dionici nakon otpisa duga, a tvrtka je bez ikakvog dugoročnog zaduženja, dosta je dobra kupnja….to je samo nekih milijun i pol eura za paket dionica koji država ima….tu mi je nekako manji rizik nego kod zdenke.

Zar kod SLMK nije moguće stvoriti privid sa recimo 100.000 kuna cijena se digne na 40 kuna a onda mali navuku na kupnju jer ipak tvrtka je vrlo neperspektivna kako god gledali.

http://www.vecernji-list.hr/newsroom/economics/manager/482825/index.do

Toliki novac Vlada naime sprema otpisati kutinskoj tvornici umjetnih gnojiva kako bi olakšala teret dugova u dijelu koji se odnose na potraživanja države. S obzirom na to da Petrokemija nije jedina, nego se sprema cijeli paket tvrtki prema kojima će država pokazati takvu dobrohotnost, Vladina sanacija gubitaša ili onih koji su blizu toga postala je trenutačno glavni pokretač.

Koje ce biti druge tvrtke kojima ce vlada odpisati dugove?

Moguće je kod svake dionice stvoriti privid velikog prometa, ali kao što se vidi kod SLMK se ne diže cijena neg’ se akumulira na oko 30 kuna, a kad se potpiše ugovor i obznani da je nova emisija dionica uknjižena na Ministarstvo financija, e, onda počinje drugi dio priče…prije neg’ se to dogodi nemojte se zaletavati i kupovati dionicu na visokim cijenama, ukuliko je netko pokuša silom dizati….akumilirati do 30-35 kuna.

I PUNT je imao isti slučaj pa je kihnuo 20%. Budite oprezni ipak je riječ o high risk dionici. Pa danas je trženo samo 14.000 kuna. Da je malo malo je.

New Report

Close