Udar na proračun: Zahtjevi vrijede stotine milijuna kuna, tko će očuvati stabilnost?

Naslovnica Forum Komentari članaka Udar na proračun: Zahtjevi vrijede stotine milijuna kuna, tko će očuvati stabilnost?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Konačna desupstancijalizacija društva. Javni sektor je toliko nabujao da će svojim zahtjevima za povećanjem materijalnih prava progutati sve što generira realni sektor te će na kraju požderati jedni druge odnosno izazvati urušavanje cjelokupne ekonomije i monetarnog sustava države.

Bez brige, vozi hidra k'o hidrogliser ! [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

Birokratizam je pretjerani razvitak birokracije; monopolizacija vlasti od strane činovništva, upravnog, administrativnog društvenog sloja; sustav vlasti koji počiva na principima hijerarhijske subordinacije nadležnosti između pojedinih organa vlasti i odgovarajućih ustanova (biroa, ureda).

Birokratizam karakterizira tendencija da zahtjevi činovništva postaju dominantni propisi funkcioniranja društva, nametanje propisa koji formaliziraju i otežavaju upravni postupak, čineći ga neefikasnim.

Birokratizam je karakterističan za eksploatatorske društvene sisteme i svojom tendencijom podvrgavanja svih ljudskih zahtjeva činovničkom, državnom aparatu, služi interesima vladajućih klasa, guši težnje za promjenama i umnaža poslušnu birokratsku kastu u svim porama državnog mehanizma.

wikipedia.org

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Dignite PDV na 27%…

Otkaz za 100000 (sto tisuća) parazita, ukidanje razno raznih agencija koje su same sebi svrha, općina, županija i kao šlag na tortu revizija povlaštenih mirovina. Eto love do krova i svima 40% veće plaće, procvat gospodarstva i novi državni blagdan: “Dan oslobođenja od HDZ-a”.

Ajmo zdravstvo i pravosuđe! Ovo je dobar put u promjene…..

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Romel, 11.10.2019. u 16:03
Dignite PDV na 27%…

Kako je krenulo možda ipak treba početi sa 37%.

Ali možda neće trebati jer krenulo se s reformama.
Evo upravo se reformira Dan državnosti.

ove zahtjeve treba pred izbore, uz primjere gdje uštediti par milijardi, odmah staviti zahtjev da su ukinu plaće svih zamjenika gradonačelnika, dok fizički nisu potrebni, a nisu u 99% slučaja, srezati općine i gradove kojima je svrha samo da postoje i primaju $$$$ iz proračuna, povlaštene mirovine srezati za 50%, i još će im ostati više nego su radom zaslužili .. pa da vidimo tko će od političara šta prihvatiti, ako ne provedu te zahtjeve kroz 3-4 mjeseca, raspisati nove izbore, a izabranim političarima zabraniti ponovnu kandidaturu

New Report

Close