Marić: Dobio sam nadimak Superhik, a prosječna plaća je narasla za 15 posto

Naslovnica Forum Komentari članaka Marić: Dobio sam nadimak Superhik, a prosječna plaća je narasla za 15 posto

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Pa taj prosjek s kojim se hvali gos. Marić su upravo nabildale iznadprosječne plaće koje su ionako bile velike sada su još veće. Ne vidim da se nešto osobito desilo sa ispodprosječnim plaćama. I dalje je najviše proizvodnih radnika na minimalcu a državnih sa iznadprosječnim plaćama. Tu je problem. Kad se to uspije približiti na isti nivo onda se može pričati da nije SUPERHIK!

Na koga je ovo sad udar na djecu? Poskupiti sokove??

Kaže on: A što je veća plaća, to se više poreza država odriče.
E pa ovo je laž jer porezi na plaće prihod su jedinica lokalne samouprave, dakle gradova i županija, a ne države pa država lako smanjuje poreze na plaće jer time ne oduzima ništa sebi nego gradovima i općinama, na koje stalno prevaljuje dodatne poslove, a prihode im smanjuje!

Ignore: KressoM, delux

Marićeva postignuća su i dalje ispod prosjeka u odnosu na države EU s kojima se obično uspoređujemo, ali u odnosu na neke svoje prethodnike koji su nizali samo minuse, to su stelarni uspjesi

Znam ljude sa prosječnim plaćama i visoko nadprosječnim, ovim prvima nije rasla niti lipe, garant, dok je ovim drugima što znam oko 1000 kn.
Ništa ne želim insinuirati nego molim vas nemojte lagati

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

Romel, 30.07.2019. u 09:31
li to tek početak tzv. zdravih poreza koje zemlje uvode te hoće li država ubuduće oporezovati i masno, slano, brzu hranu poput pomfrita, hamburgera, ćevapa ili grickalica,

Samo udri , nek znaju za što su glasali.


Znam ljude sa prosječnim plaćama i visoko nadprosječnim, ovim prvima nije rasla niti lipe, garant, dok je ovim drugima što znam oko 1000 kn.
Ništa ne želim insinuirati nego molim vas nemojte lagati

Slažem se! O čem ovaj Marić priča?? Ljudima s prosječnim plaćama je plaća porasla točno oko 50-ak kuna, a onima s višim primanjima oko 1000 kn. Jedino povećanje plaća je bilo kada su poslodavci (najviše trgovački lanci) podigli minimalne plaće da im netko ostane raditi, budući da su ljudi masovno počeli napuštati zemlju. Što sve neće vladajući reći i izmanipulirati u svoju korist.

Pa Marić je jedina svijetla točka ove Vlade.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Od tih njegovih (i od onih prije njega) mjera svi su se obogatili (u Irskoj, Njemačkoj, Austriji…).

“Predloženim novim izmjenama za mlade, radniku do 25 godina bez djece plaća bi porasla 500-tinjak kuna. A što je veća plaća, to se više poreza država odriče. Ali poslodavci mogu tu razliku ostaviti sebi ili dati razliku. Marić kaže da Vlada o tome ne odlučuje.”

Kako o tome Vlada ne odlučuje? Da donesete zakon da se svi ugovori o radu moraju u roku godinu dana prepraviti tako da u njima stoji visina plaće u bruto (ili bruto2) iznosu onda o tome ne bi odlučivao poslodavac, zar ne?

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

znači donose mjere da mladim neiskusnim radnicima porastu plaće, a iskusnima s 10-20 godina iskustva ostaje isto? ….pa će ti iskusni pokupiti kofere i otići za njemačku gdje će netko drugi cijeniti i platiti njihovu stručnost, a ne da tek zaposleni imaju gotovo iste plaće kao iskusni radnici s 10-20 godina staža….ova vlada radi sve gluplje i gluplje poteze….

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

A u isto vrijeme GDP porastao samo 8%. Znači, troši se supstanca kompanije. Štedi se na razvoju i inovacijama da bi plaće rasle. Produktivnost je ostala ista, što je pogubno.

Svaki pa i naj manji namet je “destrukcija” u vremenu u kojem živimo!
Mogao bih to elaborirati no ne želim gubiti vrijeme!
Zemlja koja živi isključivo “na porezima i konstantnom povećanju istih” i nije neka Zemlja!
Što znači povišenje prosjeka plaće a ne i “najniže plaće zagarantirane” velika je to razlika! Svi trebaju živjeti i trošiti, jer je to prvi uvjet oporavka proizvodnje jer ako ne trošiš što ćeš uopće proizvoditi? Davno smo upali u zamku, još kada su sve uništili u vrijeme rata, te su čak i pokušaje dolaska stranaca potjerali iste nakon što su ih opljačkali kojekakvi šerifi tog vremena!? Na par izvoznika i na turizmu ne gradi se boljitak RH!? Uz ovakvu konstantnu pljačku radnika!

New Report

Close