Umjesto ušteda, novi troškovi teški 100 milijuna kuna: Prijeti novi val iseljavanja inženjera

Naslovnica Forum Komentari članaka Umjesto ušteda, novi troškovi teški 100 milijuna kuna: Prijeti novi val iseljavanja inženjera

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Nadzorni inzinjeri samo naplacuju postotak, 1 posto do 2 posto vrijednosti investicije. To bi imalo smisla ako bi oni zaista bili odgovorni I ako bi ih investitor mogao drzati odgovornim za greske, I njih I projektante. Medjutim, to u praksi nije tako I u slucaju skupih gresaka investitor se moze j..at. Stoga, obveza nadzornog inzinjera pri gradnji treba biti ukinuta a odgovoran mora biti izvodjac. Za projekt – projektant. I to je to. Ostalo je porez. A poreze treba ukidati I smanjivati gdje god se to moze jer nas porezi siromase. Zato smo najsiromasnija zemlja EU. Zbog poreza, ne zbog neznanja I nehtijenja.

Ovo je tipična halabuka uhljeba koji se bore za 5,5 tisuća članarina po 1000kn a ne za za inženjere. Niti jedan normalan inženjer voditelj gradilišta nema ništa protiv da se ta obveza ukine, dapače!!! Izmišljanje komorne članarine za voditelje gradilišta nitijednom inženjeru nije pomoglo, naprotiv samo birokratiziraju papirologiju i otežavaju posao.
Nigdje u svijetu ne postoji takva obveza za voditelje gradilišta osim kod nas. Ispada kao da smo mi nekakvi kirurzi koji moraju imati milijardu licenci da bi obavljali svoj posao.
Što se tiče priče o nekakvom osiguranju i normama to je tipični blsht, te stvari trebaju biti obveze tvrtki a ne pojedinaca. Nema veze sa stvarnošću.
Ukidanje tog blsht vjerojatno dolazi iz EU jer kao što rekoh vođenje gradilišta nigdje nije ovako preregulirano, naši Uhljebi stalno žele biti papskiji od pape i satlno izmišljaju koješta od onih licenci za tvrtke, pa do bodova (sve ukinuto) samo da bi oni imali što palamuditi.
Gospodo skinite nam se s grbače.

Kako uhljebi panicare.

Evo i odgovora ministarstva, svaka čast da jednom i politika nije na strani uhljeba.

https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/ministarstvo-graditeljstva-prebacuje-lopticu-celnici-komora-bore-se-za-svoje-privilegije/

New Report

Close