HUPZ (HUP Zagreb d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HUPZ (HUP Zagreb d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Za one koji imaju HUPZ dolaze ***obrisano*** dani, skupština,prodaja Hotela u Miramarskoj …
Za one koji nemaju jedan dobar savijet = pratite pa sami donesite odluku da li je to dobra dionica i da li vam se isplati ulaziti u Leko expres…

bio bi ja oprezan kad će to leko prodati i po kojoj cijeni.mada ne kažem da kad novi mrs ga prisili neće konsolidirana bilanca pokazati da to vrijedi ***obrisano***.

i ne prodaje hotel,već polovinu koju je ostoja preuredio u poslovne prostore,a to je stara kombinacija još od hicz od prije par godina.

želim vam i preko 2000 ali budite jako na oprezu jer to je ipak anđelko leko, stari lisac u pogledu navlačenja.

Može li mi netko objasniti kakvu računicu netko može imati i pokupovati npr. 98 dionica HICZ po 950???

98:3=23 dionice HUPZ

98*950=93.100 kuna

23*1.750=40.250 kuna

Pa čovjek je upravo polupao 53.000 kuna, kao da ih je na putu našao.
Ili ima nešto što ja ne znam???


Može li mi netko objasniti kakvu računicu netko može imati i pokupovati npr. 98 dionica HICZ po 950??? 98:3=23 dionice HUPZ 98*950=93.100 kuna 23*1.750=40.250 kuna Pa čovjek je upravo polupao 53.000 kuna, kao da ih je na putu našao. Ili ima nešto što ja ne znam???

isto sam i ja pitao jucer na drugoj temi. mozda oni stvarno znaju nesto sto mi neznamo.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Ili eksperimentiraju striceki sa velikim parama, na malim iznosima 😉

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Mene više muči zašto su prva 2 posta na ovoj temi cenzurirana! Još više, čak nema ni prikladnog smajlija kojim to mogu izraziti (većina ponuđenih smajlija su neke zbunjole). Što se tiče te činjenice, kupovati HICZ po P/B=3,58 P/S=12,79 P/E=86,99 bi bilo glupo. Kupovati ga kad bi to mogao poprilično jeftinije spada pod extraterrestrijalno glupo. Jedino što mi pada napamet je da je netko od većih dioničara dogovorio nekom fondu ulupati te dionice i istovremeno kupiti jeftiniju varijantu istog (na HUPZu je bilo par milja prometa). Osim što izgleda interesantna navlakuša doista ne vidim neki posebni razlog za ovo mlaćenje para (netko konta – ako napravi dosta prometa po 1000 kn, možda nađe nekog genijalca kojem će se onda iskrcati na 900 kn?).

Zaista zanimljivo. Već sam se osvrnuo s čuđenjem zašto ljudi HICZ poklapaju na 950, a kad danas na zatvaranju preko 1000. Hvala ne – za te novce. Honorirati sa 100, pa čak i 200 kn po dionici čini mi se korektno obzirom na mogućnost zamjene jedne dionice, no 400-500 kn po dionici mi se čini ipak malo previše. Prodavači ne snose nikakav rizik, dok za kupce rizik postoji – obzirom da se radi o prijedlogu za skupštinu, a ne i odluci. Ja sam bio voljan dati za tu jednu dionicu HICZ oko 800 kn, ali 1000 mi ne pada na pamet.
Što se tiče čovjeka koji je kupio 98 dionica mi je zaista teško dokučiti kakve kombinacije ima u vidu. Ako netko zna ili pretpostavlja o čemu se radi molim da nas prosvjetli.


Što se tiče čovjeka koji je kupio 98 dionica mi je zaista teško dokučiti kakve kombinacije ima u vidu. Ako netko zna ili pretpostavlja o čemu se radi molim da nas prosvjetli.

Bit ce da je ista osoba i iza aska i iza bida, a nestrpljivi potencijalni jednodionicari skidaju po jednu dionicu sa prodaje, bez obzira na cijenu.
[smiley1]

Pa moći ćeš kupiti po tih 800, ne vidim zašto ne bi mogao. Taj koji je zavozio će ili prodati sve pa ostaviti cijenu ili će zadnji dan, prodati sve do cijene od 1:3 (logično bi bilo da proda do dobro ispod obzirom da će HUPZ ruknit kad navali sva ta prodaja po 1 dionicu. I to bi moga tako ruknit, pogotovo ako se netko uhvati igrati s njim, da će neki koji su išli zaradit mizenih 200 kn nakraju platit tih istih 200 kn + malu školicu i 20 grama živaca. 🙂 )


Taj koji je zavozio će ili prodati sve pa ostaviti cijenu ili će zadnji dan, prodati sve do cijene od 1:3 (logično bi bilo da proda do dobro ispod obzirom da će HUPZ ruknit kad navali sva ta prodaja po 1 dionicu.

A kada je zadnji dan?
Skupstina je 23.5, dan kada se racuna pravo pristupa skupstini 13.5 prema SDA, dakle pitanje je do kada ce se trgovati sa HUPZ, nakon cega ce preci samo na HUPZ?

Ako se za jednu HICZ dobije jedna HUPZ , koliko se dobije za dvije ?

isto jedna 🙂

Da li je netko bio na skupštini, tj. da li netko zna da li je i od HUPZ usvojen prijedlog o zamjeni u omjeru 1:3?

New Report

Close