Ovo su plaće radnika u trgovačkim lancima: Lidl plaća najbolje, a jedan domaći lanac je debelo ispod prosjeka

Naslovnica Forum Komentari članaka Ovo su plaće radnika u trgovačkim lancima: Lidl plaća najbolje, a jedan domaći lanac je debelo ispod prosjeka

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

43,5 milijardi kn prihoda a dobit mršavih 706,6 mio. kn. Što u procentima znači, 1,62 %.

pa nisu to banke ni t-com firme, tamo to ide na milijarde.

@zvonkac, najbogatiji Nijemci su bili braća Albrecht (Aldi), skupa su imali 35 milijardi eura, isključivo od trgovine. Ova dobit je smiješna, ne pokriva čak ni inflaciju.

Prosjek kod Lidla i Kauflanda vrlo, vrlo značajno dižu kojekakvi šefovi, a pogotovo menadžment koji je i nekoliko puta vise placen od ljudi primjerice u Konzumu. Blagajnice u Kauflandu imaju možda nešto veću plaću od blagajnica u Konzumu. U Lidlu je situacija nešto bolja.



@zvonkac
, najbogatiji Nijemci su bili braća Albrecht (Aldi), skupa su imali 35 milijardi eura, isključivo od trgovine. Ova dobit je smiješna, ne pokriva čak ni inflaciju.

Nisu ludi imat dobit pa plaćat porez na nju 🙂

Svatko pamet rado plaća porez, jer je to znak da dobro zarađuje. Schwarz grupa je poslije Aldija najjači trgovački lanac u srednjoj Europi. U Njemačkoj plaćaju dosta poreza a porezne stope su veće nego u Hrvatskoj. Ergo, tvoja priča je šuplja! U Hrvatskoj je retail skoro pa neisplativ. Jedino ako prodaješ na crno, što lanci ne mogu raditi, jer bi ih u tom slučaju uposlenici potkradali.

New Report

Close