Sindikati Plenkoviću nude plan za spas 3. maja

Naslovnica Forum Komentari članaka Sindikati Plenkoviću nude plan za spas 3. maja

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Šoljiću pa čini se da niste bili baš tako sjajni kad vam je država trebala popravljati bilancu s 6 milijardi kuna.
I tko vas je sve ono htio kupiti bez dugova da ne odete u likvidaciju?
Trebao bi se sjećati kao vječni član nadzornog odbora, ali ako se ipak ne sjećaš pitaj Linića, Komadinu ili Obija.
A ono što vi danas možete izgraditi, Korejanci grade u pola cijene i duplo manje dana, tako da to što nudiš nije nekakav ozbiljan ekonomski plan već akcija spašavanje vlastite stražnjice kojoj je podloga mitomanija

2012. je 3.Maj trebao u likvidaciju pa ga je država spasila sa 6 milijardi (ukupno 9 milijardi) i nakon toga uvalila Uljaniku kako bi HR ušla u EU.
Sljedećih 5 godina su tiho uzimali lovu, a Šoljić je u nadzornom odboru uredno sve odobravao i uzimao naknadu.
Po meni je jedino rješenje da država preuzme dionice radnika i stavi svoje ljude da vode firmu, neka rade za Jadroloniju i za vojsku plus kruzere i drugo.
Fincantieri je preko 70% u vlasništvu država i radi sa velikim brojem firmi unutar Italije plus ima preko 20 brodogradilišta u EU, zašto ne možemo i mi?
Ako 3.Maj preživi raditi će samo sekcije za Talijane onda svi koji imate pametnu djecu računajte da za njih tu nema mjesta jer će se raditi samo ”šporki” poslovi, a lova će ići vani.

Svakako, naglasak je na “može” biti u plusu. Niti jedan brod koji je izašao sa navoza nije donio profit, nego je samo generirao gubitak. Da su radnici samo došli i pekli roštilj, da je knjiga narudžbi bila prazna manje bi nas sve to koštalo.

Ako mogu Talijani zašto ne bi mogli i mi, neka država stavi svoje ljude i neka se riješi onih koji ne rade.
Treba znati da brodogradnja nije samo brodogradilšte već na desetke firmi koje su vezane uz njih.
Ako zatvorimo sve onda će na tisuće ljudi ići vani, a možemo zatvoriti i fakultete i razne druge države institucije vezane uz brodogradnju.

Članovi NO odgovaraju svojom imovinom za gubitke društva! Država-vlast se pokazala kao nesposobni i neodgovorni vlasnik razbacujući novce poreznih obveznika.

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.


Ako mogu Talijani zašto ne bi mogli i mi

Mi ne možemo jer nemamo ni menadžment, ni kapital, a više ni radnu snagu za tako nešto. Već samo jedna stavka od te tri je nepremostivi problem, a sve tri skupa su 100 postotni jamac neuspjeha.

New Report

Close