U Zagrebu cijena kvadrata prešla 2000 eura, evo gdje možete kupiti kuću za samo 370 eura po kvadratu

Naslovnica Forum Komentari članaka U Zagrebu cijena kvadrata prešla 2000 eura, evo gdje možete kupiti kuću za samo 370 eura po kvadratu

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Tražene cijene nisu nikakav pokazatelj tržišnih uvjeta, ali jesu činjenice da nije uveden porez na nekretnine. Marksistički superbogataši ulažu u gomilu nekretnina, za koje ne plaćaju poreze, i mogu čekati do u nedogled, držeći fiktivne cijene kakve hoće.
Posljedice:
– najveći dio troška održavanja komunalne infrastrukture koja opslužuje te nekretnine snose najsiromašniji šljakeri, oni koji crnče u tvornicama u Međimurju ili Šibeniku
– vrijedni prostori i lokacije stoje blokirani i ne mogu se privesti javno korisnoj svrsi
– tržište je zapravo mrtvo, jer ozbiljni poduzetnici znaju da su cijene prenapuhane i neće kupovati. Posljedično, smanjuje se obrtaj kapitala, što nanosi veliku štetu ama baš svakome.

Zanimljivo je da je porez na nekretnine najsocijalističkiji porez, i u demokratskom državama ga zagovara socijalno osviještena ljevica. A kod nas sve zakleti pobornici socijalne države i etatisti – a neće ni čuti za porez na nekretnine.

To samo govori da komunisti niti nisu ljevičari, nego su oni feudalni totalitaristi, najnenarodniji i najnepravedniji režim koji je ikad postojao.

New Report

Close