Spremni uložiti 30 milijardi kuna, ali ne odustaju od svog nadzora

Naslovnica Forum Komentari članaka Spremni uložiti 30 milijardi kuna, ali ne odustaju od svog nadzora

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ovo sa OMFovima je komedija. Potempkinovo selo za zaduživanje države i bogaćenje banaka. Rješenje je jednostavno: sva mirovinska štednja drugog stupa neka ide na par velikih indexa npr S&P1500 i Stoxx600 i gotova priča. Niti naknade za trgovanje, niti naknade bankama niti političkih manipulacija. Tada ne bi imali razne INGRe, Dalekovode, Pevece, Luke, Agrokore i ostale da nam jedu mirovinu….. ali di je tu mito i korupcija? Di je izigravanje velikih faca od strane bankara sa tuđim novcima? Di su konačno ovakvi članci u novinama? Nema ničega osim računalnog servisa i duplo veće mirovine. Totalno nezanimljivo.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Ja se slažem da mirovinci trebaju imati predstavnika u NO kako bi utjecali na poslovne odluke firmi u koje su uložili naš novac, ALI isto tako se zalažem da se imenuje nezavisno stručno tijelo koje bi pratilo ulagačke odluke mirovinaca, prozivalo ih kad donesu loše odluke o upravljanju našim novcem i na kraju podnosilo prijave protiv odgovornih osoba fondova ako se utvrdi da novac nisu ulagali savjesno, pažnjom dobrog gospodara!

Ignore: KressoM, delux

država je pokazala svoju brigu na zadnjem najsvježijem primjeru Uljanik, ne kužim koji bi se oni k tu trpali u nadzor, pa nisu njihove pare ili možda jesu ?
naravno da članovi MF u NO tvrtki moraju imati punu odgovornost prema povjerenom im novcu članova

I država i mirovinci jašu na našim leđima. Uglavnom mi i dalje ostajemo po njima tegleće mazge i magarci. A po trgovanju se vidi da mirovinci totalno opstruiraju ZSE. Tak i treba, to smo i zaslužili.

sve te hoštaplere treba smijeniti i postaviti majmune iz zoološkog vrta na njihove pozicije. Mislim da bi to mlađim generacijama uvelike povećalo šansu da će imati mirovinu

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

“Ne promijeni li se rješenje zakonodavca da mirovinci u nadzornom odboru ne mogu imati svog predstavnika već će nezavisnog stručnjaka imenovati Vlada na prijedlog nadležnog ministra”

Neovisnog moš mislit izgleda da su sve pozicije za uhljebe zauzete pa i treba otvoriti “nova” radna mjesta .

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !


"Ne promijeni li se rješenje zakonodavca da mirovinci u nadzornom odboru ne mogu imati svog predstavnika već će nezavisnog stručnjaka imenovati Vlada na prijedlog nadležnog ministra"

Neovisnog moš mislit izgleda da su sve pozicije za uhljebe zauzete pa i treba otvoriti "nova" radna mjesta .


kako se svi bore za naš interes, da su se do sada toliko trudili ne bi nam država ni bila u k
izgleda su svima najzanimljivije tuđe pare

Najbolji potez Vlade RH. Jedini cilj MF su naknade-lova u NO, za naš novac im se fučka. Uostalom imaju proviziju na % imovine u Fondu, ali pohlepa menđera MF je izmakla kontroli

Mi ovim privatnim fondovima MORAMO svaki mjesec uplačivat naš novac (jedini u EU) a koliko se njima fučka za naš novac, pokazuje da su prihvatili Nagodbu Agrokora, i neće ih tužiti…samo na Ledo su spržili kroz dokapitalizaciju 8000 kn/dio…povrača mi se od njih!

Kada skretničari koji nisu nikad radili u realnom sektoru odlučuju o ulaganjima mrkla budućnost nam je zagarantirana! Odluke se donose prema političkoj motivaciji, a odgovornosti nema!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

New Report

Close