Pavić o kritikama na mirovinsku reformu: “To su udarci ispod pojasa”

Naslovnica Forum Komentari članaka Pavić o kritikama na mirovinsku reformu: “To su udarci ispod pojasa”

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

drugi stup je, kažu, dosegao 100 milijardi kuna… to je lova koja je otuđena hrv. radnicima da bi se iz nje financirala država, tj. penzići iz prvog stupa i odabrani iz mirovinskih fondova i tržišta kapitala.
Danas, kada se proračun puni iznad svih očekivanja, mirovine se financiraju bez poteškoća, nema novih obveznica.. kojeg Boga će nam ti stup?

cigo universale

a nezgodno je to sa hrvatskim obveznicama.. nisu oni to namjeravali nikad vratit, a na njoj piše kuna.. pa neš valjda vratit dug? nisi bud.ala. onda bi moro još se u eurima zadužit pa kupit kune, pa bi imali 30 milijardi deviznih rezervi.

Nije li simptomatično kad se govori o javnom dugu da se implicira kao da je to nešto što SV MI moramo platit. A pola od toga država duguje NAMA. Jednom riječju, sjeli su nam na pare. idemo svi van, a prije toga bumo ugradili loše električne instalacije 🙂

cigo universale

mala lova mala briga, velka lova, velka briga 🙂

cigo universale

Marko, gdje god te udarili nisu pogriješili, dodatno brljaš već zabrljano

ova pljačka se pomno prati

cigo universale

Debeli dječak je u čudu!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.


Debeli dječak je u čudu!

bio bi dobar za popa, samo uzima, ništa ne vraća

Probni balon. Ništa od toga.
Osim toga, mislim da je njihov cilj eventualno upecati nekoliko milijardi kuna od onih koji su štedjeli u drugom stupa manje od 15 do 20 godina. Njima bi taj dodatak od 27% nešto značio.
Onima u budućnosti koji su štedjeli 30 do 40 godina penzija iz drugog stupa bi svakako bila značajno veća od tog dodatka.
Dodatno treba uzeti u obzir da se taj dodatak prima samo za života, znači svojih 70-80 mjeseci prosječno, od umirovljenja sa 65-67 do smrti sa 73-74 godine. A ostatak novca do prosječno 216 mjeseci, na koliko se dijeli ušteđeni novac u drugom stupu, je pak nasljedan i isplaćuje se nasljednicima u kešu, u cijelosti.
Zato je ta njihova priča o dalekosežnosti reforme zapravo samo mamac da se papirnato otpiše 10-20 mlrd javnog duga što bi bilo nekih 5%, plus smanjenje od 3% u ovoj i 3% u idućoj godini te bi na taj način došli do 67-68% javnog duga u 2020, a kriterij za eurozonu je 60%. Znači blizu smo i možemo aplicirati te moliti da nas puste unutra.
I to je cijeli smisao ove operacije.

Filozofe su oduvijek mučila pitanja bitka, etike, kauzalnosti itd. Dr. Ivo je to sve riješio s "Idemo dalje!" On je najveći mislioc ikad.

New Report

Close