Predsjednica i premijer komentirali prihvaćanje nagodbe u Agrokoru

Naslovnica Forum Komentari članaka Predsjednica i premijer komentirali prihvaćanje nagodbe u Agrokoru

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Hahahahaha

🙂

čestitke HDZ-u na uspješno odrađenom “poslu”

Samo ste odgodili tempiranu bombu i usput opljackali dionicare. Cestitke HDZ-u

Koga su “opljačkali”? Todorića? On je glavni dioničar. Neki ne razumiju da je interes drzave očuvanje ogromnog broja radnih mjesta a ne tko je vlasnik. Vlasnici su postali oni kojima dosadašnji vlasnici nisu mogli vratiti posuđeni novac.

ms4

Ajde objasni kako su to sačuvana radna mjesta? Profitabilne kompanije bi trebale biti izručene u ruke rusima koji su bili najslabije osigurani, a na štetu malih dioničara odnosno građana ove zemlje i na štetu drugih vjerovnika koji su opet uglavnom hrvatska društva. Išlo se pogodovati jednima da bi se uzelo dimaćima. Hvala Vlada i Hdz.

biti će zanimljivo vidjeti kome će Rusi prodavati, kada se pojave Mišković, Kostić, Matijević, Mađari, onda će neki shvatiti большая игра ili kako bi naš poznati poliglot kazao große spiele, Plenković će do tada biti ćato u Bruxelesu, a Kolinda će iz Natoa bacati trilateralne bombice petarde po Balkanu

Jordane
U postupku koji je definiran zakonom snaga / vrijednost kolaterala nije od presudne važnosti. Važniji je iznos tražbina iliti koliko glasova nosiš na izglasavanju nagodbe. Bez Rusa nagodbe nema. A zakon je tako napisan jer da se išlo po razlučnom, kolateralima itd. Rusi ne bi dobili ništa jer imovine nema dovoljno, a onda bi se na RH sručio Putinov bijes. U to ne sumnjajte niti sekunde. Vidjeli ste kako je Kolindu pozvao gore na raport i ostavio ju da čeka sat i pol u hodniku.
Isto tako nije niti bitno da li je nešto samo po sebi jako zakonito ili ne, npr. dospjelost jamstava i njihova (ne)proknjižba u izvješćima. Usvojena su “snagom nagodbe”. Znači većinom glasova. Jer da se išlo na čisto zakonita rješenja ne bi se skupila većina glasova za nagodbu. Opet isto, ne?
Znači odnos snaga je bitniji od pravila.

New Report

Close