AGROKOR: ‘Od nagodbe treba odustati, EPM model ima tridesetak slabosti, a jedva 10 prilika’

Naslovnica Forum Komentari članaka AGROKOR: ‘Od nagodbe treba odustati, EPM model ima tridesetak slabosti, a jedva 10 prilika’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ako stečaj tvrtke koja duguje 38 milijuna kuna traje 3,8 godina, koliko godina bi trebao trajati ovaj?

članak je bez veze, kao da su prepisana forumaška naklapanja

“S obzirom na nepouzdanost GFI, netransparentnost postupka izvanredne uprave i utemeljene sumnje u pogodovanje i korupcije, predlaže se odustajanje od predložene nagodbe, vraćanje pretpostavke kontinuiteta poslovanja koncernu Agrokor i dozvoljavanje vlasnicima da (uz nadzor kreditora i vjerovnika) financijski restrukturiraju koncern po Stečajnom zakonu ili Zakonu o trgovačkim društvima”

Produljenjem se globalno ne postize nista i zato ga ne smije i ne moze biti.
Kad bi se produljilo to bi znacilo da je netko, bilo tko, sa svojim trazbinama i utjecajem zakocio. U tom slucaju apetiti rastu, a imovina se smanjuje i tu nema kraja.
Najbolja mogca nagodba je sad. Sve drugo je losije.

ZSE = burekdžinica

Japunčić smatra da je “proces restrukturiranja Agrokor grupacije kao osnovnu premisu trebao sadržavati alternativu, ali ne na način ”jedina moguća nagodba ili stečaj“ već u osnovnom odabiru budućnosti kroz barem dva oblika ili modela nagodbe. Prvi alternativni prijedlog prva je, još potkraj 2017. ponudila Udruga manjinskih dioničara kao izravno zainteresirana strana, premda ne i sudionik procesa nagodbe, ali u to vrijeme za to apriori nije bilo sluha. Kako je u međuvremenu proces ipak i kompromitiran, u produljenju lexa, ali ne samo u kontekstu prenapregnutih rokova, sve se češće govori kao o drugoj prilici za (bolje) definiranje ”interesa Hrvatske“. Neki pritom podrazumijevaju i prilično temeljit ”reset“ modela nagodbe: kako se približava ”deadline” za proces nad koncernom Agrokor, zanimljivo, sve glasniji bivaju i kritički tonovi i upozorenja.

Nikakvo produljenje lexa ne dolazi u obzir ako se misli nastaviti sa ovakvom nagodbom. Ova nagodba je nezakonita i puna pogodovanja pojedinim vjerovnicima i takva će ostati i za 3, 6 ili 12 mjeseci.

New Report

Close