“Na meti smo kineskih ulagača, tu će proizvoditi i aviodijelove”

Naslovnica Forum Komentari članaka “Na meti smo kineskih ulagača, tu će proizvoditi i aviodijelove”

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kada pročitaš ovaj intervju i shvatiš kako rade i koje rezultate postižu ovi ljudi, otvori ti se duša i poteknu Suze radosnice!
A što su i kako nastaju suze radosnice, otkriva nam američka psihologinja:
Iako suze radosnice imaju i fizičke i emotivne benefite, često se zbunimo kada se to desi. Zašto plačemo, čak i kada nismo tužni?
Kako tvrdi američka psihologinja Oriana R. Aragon, često se dešava da, iako imamo pozitivna osjećanja, naše tijelo ih ispušta na negativan način. Kada plačemo, mozak ispušta neurotransmiter leu-enkefalin, prirodni lijek protiv bola. Ukoliko plačemo dok smo tužni, zahvaljujući leu- enkefalinu, osjećamo se bolje. Međutim, kada se pojave suze radosnice, one zapravo povećavaju osjećaj sreće.
Zašto suze radosnice nastaju?
Ovo pitanje je malo komplicirano i vrti se oko teorije da naš mozak ne razlikuje negativne i pozitivne emocije. Kada se pomiješaju sretni i tužni signali, aktivira se parasimpatički nervni sistem, odgovoran za procese poput lučenja pljuvačnih žlijezda i varenja.
U isto vrijeme, ovaj sistem, nakon neke traume, luči neurotransmiter acetilholin koji umiruje tijelo, ali utiče i na pojavu suza. Stoga, čak i kada su radosni trenuci u pitanju, oni u našem organizmu uzrokuju neku vrstu traume, odnosno uzbuđenja, koji pokreće cijeli proces parasimpatičkog nervnog sistema.“!!!!!

Romel, 04.06.2018. u 09:14
Stižu investicije koje nose veće plaće i ostanak kvalificiranih radnika u Hrvatskoj.

To je rezultat smišljene i stručne politike koju HDZSDP provodi već 25 godina .

New Report

Close