U Njemačkoj već sad nedostaje preko 17.000 djelatnika u ovom sektoru, najavili pojačan uvoz radnika

Naslovnica Forum Komentari članaka U Njemačkoj već sad nedostaje preko 17.000 djelatnika u ovom sektoru, najavili pojačan uvoz radnika

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Nasao sam neki kalkulator za Baden Winterburg koji kaze da na 3000 eura brutto netto placa iznosi 2165 (defaultni parametri, 25 godina starosti)

Dakle od 3000 eura drzava uzima 834 eura ili ti 27.8% (ukljucujuci i zdravstveno i mirovinsko)

Za isti brutto iznos Hrvatski ce politicari uzeti (prema online kalkulatoru) 1389 eura ili ti 46% (Grad Zagreb)

Na to dodaj da je u Hrvatskoj PDV 6% visi. Ako potrosis 70% place, porez se povecava za jos 70 eura mjesecno u Hrvatskoj. To je 625 eura porezne razlike mjesecno ili ti 7500 eura godisnje. To ti ga je za 10 godina jedan stancic u Zagrebu.

To bi mozda i bilo u redu da su hrvatske mirovine vise od njemackih, da porezni obveznici uzivaju znacajno bolju zdravstvenu skrb nego Njemci, da im djeca idu na bolje skole i fakultete od Njemackih, da je infrastruktura bolja nego u Njemackoj, da imaju nove F-16 zrakoplove. Da su porezni transferi gradjanima barem 30% visi nego u Njemackoj.

Razlog iseljavanja je uvijek bio isti; glomazan, neefikasan i preskup birokratski aparat.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

g. Twixer, to što ste vi napisali simptom je jedne mnogo dublje i opsežnije bolesti, čiji je uzrok činjenica da Hrvatskom upravlja komunistički kadar. Kad kažem komunistički, ne mislim nužno na poznate *****.. već na činjenicu da Hrvatskom upravlja, i da većinu stanovništva čini generacija odrasla u bezumlju i/iliodrasla na bezumlju. Kao svijetla točka može se promatrati vjerojatno generacija između 1970.-e i 1985.-e, oni koji su uspjeli završiti fakultet i zaposliti se prije 2008. Oni su se uspjeli etablirati, danas imaju dobre plaće i zapali su u status quo, a velik dio ih je i emigrirao (npr. oni su ti koji danas u Njemačkoj tuku preko 3000 eura netto).

No kako bezumni bez bezumlja ne mogu i ne znaju, tako se danas punom parom propagira bezumlje. U školama, na fakultetima, i u medijima, a i svijetla generacija nije se pokazala imunom..Odrasli u slobodi, danas su okovani financijskim i drugim okovima, vide oni tu i tamo nešto, ali plaća je dobra i netalasanje je prioritet. Situacija nije bitno drugačija npr. u Njemačkoj, ali oni se kao država mogu osloniti na akumulirani kapital, organizaciju, i položaj koji su stekli u proteklih, recimo 50 godina. Ovo neće potrajati. Bezumni će potonuti. Njemačka i Francuska prvi.. Pitanje za domaću poštnu telegenciju glasi: hoćete li i vi potonuti s njima?

amatercina

Generacije iza 1985. su OUT of the game, ako nisu nečiji sinovi kćeri isl. Te su generacije MNOGO MOBILNIJE od prijašnjih generacija! Oni će otići tamo gdje će ih platiti više

amatercina

Iz znatiželje sam razgledao portal mojposao.

Najčešće traženi: knjigovođe, IT, prodavači/voditelji prodaje blabla, human resources. Uz obaveznu napomenu: papieren bitte!

ovo svjedoči potpunoj nesposobnosti poslodavaca da selektiraju i obuče vlastiti kadar.

ako uzmemo u obzir da u osnovnoj školi ima gradiva za 2 godine, u srednjoj isto tako (korisnog)..knjigovodstvo se može naučiti za 3-6 mjeseci, human resources su prodaja magle, a prodaja bi trebala biti zadatak vlasnika, očito je na kakvim temeljima počivamo..

amatercina

jeste li znali da je nepoželjno zaposliti osobu sa IQ-om većim od 140?

amatercina

Pranje gu*ca nije sektor. Pranje gu*ca je pranje gu*ca

pranje gusca u Njemačkoj je brzo rastući sektor. Specijalisti iz Hrvatske spremno se javljaju na posao. ministarstvo rada i obrazovanja otvorilo novi istraživački centar za inovacije u pranju gusca i poticanje kreativnosti u pranju gusca. Organiziraju se konferencije i seminari u Dubrovniku. Da ne zaostanemo za svijetom, ubrzano se radi i na digitalizaciji ovog sektora

you're fired!

Mate Rimac najavio autonomno električno pranje gusca za miljon eura. od prljave do čiste guzice za 3 sekunde. Šuška se da su Kinezi zainteresirani za ulaganje (ne biti prosti)

you're fired!

ministarstvo turizma raspravlja o razvoju asswashing turizma. Ministar je zadovoljan pranjem guzica za Uskrs. Crkva obznanila da bi se guzice bližnjih trebale prati besplatno. Udruga Zajedno organizira dobrovoljno pranje guzica. Zelena akcija brine o utjecaju na okoliš od pranja tolikih prljavih guzica. Povećava se boravišna pristojba. Feministice tvrde da je udio žena u pranju guzica nesrazmjerno visok. Narodu je dosta govana pa su otišli u Indiju

you're fired!

and that, my friends, is how it is done

you're fired!

Trebamo Agenciju za pranje guzica i HGK da posreduje i prepričava statistiku! A ne bi bilo loše da se otvore i neka predstavništva u organizaciji ministarstava, županija i komora……

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Trebamo Agenciju za pranje guzica i HGK da posreduje i prepričava statistiku! A ne bi bilo loše da se otvore i neka predstavništva u organizaciji ministarstava, županija i komora……

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

uvode se trošarine na pranje guzica i uvozi se radna snaga. ovo uzrokuje masovne štrajkove. osniva se stožer za obranu i dižu se šatori na Trgu.. vlada od trošarina na pranje guzica počinje dijeliti subvencije za pranje guzica. Osniva se novo ministarstvo.. Počinju glasine o lažnim peračima guzica.. Neregistrirano pranje guzica postaje državni neprijatelj broj 1.

EU daje subvencije i uvodi kvote, te ISO standarde..

Sablažnjen, sa neba se spušta Isus, kaže da pranje guzica, iako ponekad potrebno, nije nužno poželjno i da sa ničime ne treba pretjerivati. Isus je po izvanrednom postupku spremljen u ludnicu od Ministarstva unutarnjih poslova. Nakon 6 mjeseci i pritiska javnosti pušten je uvjetno, ali je i dalje pod prismotrom. Seli u Indiju..

Pojavljuju se teorije urote koje kažu da Vlada i Rotschildi namjerno prljaju guzice kako bi ostvarili kontrolu nad svijetom. Glasnogovornik vlade kaže da je to fejk njuz.. Mlade generacije su zbunjene, odlaze u Indiju..

Prljave guzice ostaju neoprane i sve počinje smrditi po govnima.

U međuvremenu, povjesničari, sociolozi, i ekonomisti objavlju 234987 znanstvenih radova (u roku od 7 godina) sa ključnom riječi “pranje guzica”. Objavljeno 23 knjige, 13 od kojih postaju bestseleri, 2 ekonomske, 7 socioloških, i 2 povijesne teorije, te 345 teorija o najboljem načinu za oprati guzicu.. Napisano 546987 recenzija i preglednih radova, skupljeno 58390284 boda po Bologni. Ostvareno 456732 televizijske emisije na tu tematiku..

dolazi robotizacija, razvijena je AI. Svjetska ekonomija se slama. Guzice peru mašine. Ljudi zaboravljaju kako se guzica pere i čemu služi.. Nakon 21 godine, AI odlučuje da je punoljetna i da više neće prati ljudske guzice. Moderna civilizacija izumire..

Predsjednik Camacho predstavlja svoj genijalni plan za spas….. (cliffhanger)

you're fired!

New Report

Close