“Arbitraže su golem rizik što bi se 
moglo pokazati kao velika katarza za naše društvo”

Naslovnica Forum Komentari članaka “Arbitraže su golem rizik što bi se 
moglo pokazati kao velika katarza za naše društvo”

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ovakvi intervjui samo pokazuju kojiko ima poklonika sadašnjeg stanja koji ne žele da se išta mijenja. Priča o poreznoj reformi doista je groteska, samo salonski likovi u svojim lihvarskim palačama mogu vidjeti reforme tamo gdje većina svijeta zna kako stvari idu nagore svaki dan. Smanjenje stope poreza na dobit kod malih poduzetnika koji su upravo zbog izbjegavanja porezne reforme u totalnoj banani – ne znači ništa jer naprosto dobiti nema ili je minorna u odnosu na angažirana sredstva.

Jedina prava reforma bit će nestanak banaka u formi u kojoj sada postoje. Tehnologije već sada daju naznake. Mislim da ovaj gospodin nije ni svjestan da će u normalnom razvoju ekonomije upravo njegovo mjesto uskoro biti potpuno nepotrebno: big data, real-time analysis će ukinuti verbalno mlaćenje prazne slame, analitiku koja služi samo da reklamira pojedinu političku ili interesnu skupinu.


Smanjenje stope poreza na dobit kod malih poduzetnika koji su upravo zbog izbjegavanja porezne reforme u totalnoj banani – ne znači ništa jer naprosto dobiti nema ili je minorna u odnosu na angažirana sredstva.

Kanada ima dualnu stopu poreza vec godinama. Mali poduzetnici placaju nizi porez.

Krajnji rezultat ove politike je katastrofa za male poduzetnike. Vecina malih poduzetnika su radili sve samo da ne postanu srednji ili veliki poduzetnici jer bi to znacilo placanje poreza po vecoj kamatnoj stopi. Umjesto da ulazu u razvoj i tehnologiju oni su izvlacili novce iz tvrki i kupovali nekretnine, auta, putovanja. Na kraju je vecina propala.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

@osi3, kad bi dođe obrtnik vodoinstalater, električar, limar za poparvku oluka i krovnih prozora…. nitko od njih nije u sustavu pdv-a, a ako zatražim račun, teško mi ga daju. Jer, kako mi vele, kad bi izdavali svakome račun, brzo bi prešli limit… Mi, smo kao društvo toliko razjebani, da ovako nesposobnim državnim službama ne preostaje ništa drugo, nego da porezno “deru” one, koji silom prilika moraju sve proknjižiti. Moj automehaničar, uvijek želi da jedan dio njegovog rada, ide bez računa, jer njemu tako odgovara a mi opet, da ne bi ispali pi- zde, pristajemo na sve, a na drugoj strani se čudimo na presiju. Samo smanjivanje sive ekonomije za 20% moglo bi pdv spustiti na 21%.


Samo smanjivanje sive ekonomije za 20% moglo bi pdv spustiti na 21%.

***uuhhaaaj, s pdv-om od 21% naprosto bi se preporodili, tekli bi med i mlijeko i “procvetalo bi cveće u naše preduzeće”… da konačno naprave pravu reformu na rashodovnoj strani pdv nebi bio viši od 10%-12%

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

Ma necu uopce citati misljenja ekipe iz Hypo banke. Kriminalcine mi dosle ode dijelit lekcije o ekonomiji

New Report

Close