U prvom valu iz Londona će odseliti tek 9777 financijaša

Naslovnica Forum Komentari članaka U prvom valu iz Londona će odseliti tek 9777 financijaša

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko će ih „obići“ Europu i otići u treće zemlje!???


Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko će ih „obići“ Europu i otići u treće zemlje!???

Za pristup EU trzistu, samo u EU. Vecina u FFM(vec ima 200+ FI tamo). Sad se samo priprema teren, uskoro ce to biti 100, 200k poslova. Ti poslovi vezu uz sebe i fiskale, racunovode, i mnogo drugog.

Manjina ce se preseliti, a za ostatak ce se jednostavno uzimati na domacem trzistu i tamo otkazi.

Drugi efekt je da za ne-EU poslove, banke mozda povuku na sovje domace trziste. Ako npr EU banke moraju kapitalizirati 2,3 puta podruznice tamo nece ostati nista. To ce ici sporije, ali na kraju mozda i potpuno gasenje kao i npr Firenca koja je dugo bila na vrhu(pred mnogo stoljeca doduse), iako davno. DB ce 100% bookiranja sada raditi u FFM(za svo poslovanje) i to vec krece.

Cisti UK poslovi su za vecinu tih firmi manjina, ako 10%. Npr x ima 30%EU, dio global, dio local. Ako on mora ubaciti x mrd kapitala za pdoruznicu, i to 2 puta, jednom u UK, pa u EU, a vec ima u NY onda je pitanje- sto mogu raditi u NY? Onda mogu sve global raditi u NY, u EU prebaciti EU, a lokalni UK od 10%, to se ne isplati za x mrd kapitala i troskove.

Ako uzmes da je gornji primjer neka francuska banka, ona ce povuci sve doma isto.

To ce sve trajati, ali kad krene, krene.

Takoder, tu si IT firme, consulting, tech, startupovi itd. i jos mnogo toga. Tvornice auta kao Nissan, Honda mogle bi doci u HR- ali nama su vaznije table i 45.a godina nego gospodarstvo. Pa, neka mladi idu i to je to.

New Report

Close