U APN stigla tek 1382 zahtjeva, četvrtina novca nepotrošena

Naslovnica Forum Komentari članaka U APN stigla tek 1382 zahtjeva, četvrtina novca nepotrošena

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Heh, badava šta ti sufinanciraju 4 godine, kad će cijena stanova padati i dalje 🙁
pa ljudi odlaze van, nepordanih stanova na lopate, ako se porez na nekretnine uvede,,, opet će se zahebat ovi koji kupuju sada

a jadni bankari, morali se rano ustati, načekali se i sad puf, nema dovoljno runa

4 god. subvencija od 30 god. kredita je samo navlakuša na kredit. Ne vidim zašto se čude slabijem interesu, korisnici ovih subvencija su oni koji su ionako mislili uzeti kredit.

S jedne strane potices kupnju stana a s druge planiras oporezivat na godisnjoj razini. I onda, gle cuda, manjak interesa za kupnju.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."


S jedne strane potices kupnju stana a s druge planiras oporezivat na godisnjoj razini. I onda, gle cuda, manjak interesa za kupnju.

Upravo tako,najavljuju poticaje a i stodobno i nekoliko puta veće poreze.Problem je što će se to preliti i na veću rentu barem na moru i ZG gdje ima potražnje.

"Only dead fish swim with the stream"

dok država ne oslobodi mlade plaćanja poreza za kupnju prve nekretnine, ovo nije ništa, pola subvencije odmah dajete državi za porez, oni obećavaju pola rate u slijedeće 4 godine, a do tada bi banke morale još sniziti kamate na stambene kredite( ako budu željele povećati plasmane) , a cijena nekretnina bi uslijed ovakve nezainteresiranosti i stalnog iseljavanja mladih još trebale pasti, kako kaže dugokosi pri HGK, ovo će biti samo kratkotrajni efekat na porast cijena nekretnina

Upravo tako, ukinuli su svima oslobođenje od poreza za kupnju prve nekretnine a uveli ograničeni broj subvencija za one najbrže. Hvale se svaki put kad daju negdje a usput i uzmu i to puno više. Kakva je to pronatalitetna politika?? I zašto se u nijednoj raspravi oko ovih subvencija ne spominje ukidanje ovog oslobođenja koje zapravo anulira išta dobro oko tih subvencija!? Katastrofa.

New Report

Close