“Oni koji su financirali Agrokor i oni koji su ih nadzirali vjerojatno nisu mogli vidjeti ukupnu sliku i veličinu problema”

Naslovnica Forum Komentari članaka “Oni koji su financirali Agrokor i oni koji su ih nadzirali vjerojatno nisu mogli vidjeti ukupnu sliku i veličinu problema”

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

U svom eseju „Agencifikacija kao nova i dodatna centralizacija – hoće li se Hrvatska ikada moći decentralizirati“ Anamarija Musa upozoravam na „posebno osjetljiv odnos između agencija i političke vlasti, s jedne, te agencija i interesnih skupina s druge strane“ koji „nije ni na koji način riješen, osim sporadičnih zakonskih odredbi koje bi trebale formalno osigurati neovisnost, ali neformalno njihov učinak ostaje nejasan.“ Agencifikacija, nastavlja Musa,“ u Hrvatskoj nije predmet osmišljene strategije praćene odgovarajućom pravnom regulacijom i kontrolom, što pokazuje i potpuni izostanak pravne regulacije agencijskog modela, s jasnim kriterijima osnivanja i dizajniranja organizacija kao i pravne kontrole, kako povodom žalbe tako i upravnosudskog nadzora „
Druge autorice, Edita Čulinović Herc i Antonija Zubović, u svom eseju, upozoravaju kako je „Za određenje pojma regulatornih agencija potrebno istaknuti da mogućnost njihova osnivanja u Republici Hrvatskoj ne predviđaju ni Ustav Republike Hrvatske niti pojedini opći propisi, već se to pitanje uređuje propisima kojima se uređuju pojedine djelatnosti za koje je predviđeno osnivanje takvih tijela. Ti propisi u predviđanju njihova osnivanja opisno navode bitna obilježja regulatornih
agencija.!!!“
Meni, kao nekome tko je rađe mijenjao djelatnost nego se licencirao, otvara se pitanje, kako se mogu licencirati društva koja posluju sa gubitcima i društva koja sumnjivo posluju, kako je moguće da se derogira jedan zakon a zakonsku snagu dobiva neimenovani ugovor, kako je moguće…..????
E moj Matek, znao si ti sve i često si sa istim društvima raspravljao na temu factoring i Agrokor. Diskusije i rasprave , koliko je meni poznato, trajale i više od pet godina!!!!

Pero sero

Samo jedno pitanje, jesu li ih financirali sa svojim osobnim novcem i garantirali osobnom imovinom?

i dalje s glavom u pijesku. Linić ga učinio potrčkom…nedorastao

“Veličinu problema” je vidjelo nas par forumaša još prije 3 godine odmah nakon dokapitalizacije Leda po 8 tisuća kuna i kupovine Merkatora. A gle ovi visoko plaćeni financijski “znalci” nisu vidjeli problem sve dok ih nije udario po Pinokijevom nosu. Lažu! Novac su svi trpali u svoje džepove u tom krugu oko Agrokora sve dok više nije nestao i zadnji glupan koji im je te novce plasirao na razno razne načine i financijske smicalice. Sad se peru i time samo dokazuju da nisu kompetentni za funkcije koje obavljaju. Treba sve posmjenjivati i poslati na motiku i lopatu jer očito da im ekonomija ne ide.

e ovaj mi je broj jedan mrzak. sama faca dokazuj da je obican politicki prirepak i ulizica.
Sjeca li se itko ponistenih hanfinih nadzora u slucaju lrh ili belje-on je majstor koji je to omogucio.
ma treba on u bajbukanu a ne da ovdje drvi i pravi se pametan.

>Hanfa ne može i nema ovlasti direktno nadzirati poslovanje Agrokora ili bilo koje druge, slične kompanije
Laz!!!!!!!
A sto je bilo s beljem i obvezom o preuzimanju?
Ili isto na lrh?
ponistili ste odluku prethodnog sefa, a novi nadzor niste ni napravili.
lazes koliko pristeva ima na tvojoj ruznoj faci!!!!!!!!

Sve je ovo laž, previše ih treba završiti u zatvoru, pa se sada svi pokušavaju izvući. U USA su napisali posebni zakon da zaposlenici financijskih institucija nisu krivi u slučaju kolapsa ili gubitka imovine svojih klijenata. Vjerovatno i kod nas pokušavaju na mala vrata progurati slično nešto.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

Još jedno loopetanje sa ciljem opravdanja agencije koja je zatajila po tko zna koji put! I time opetovano dokazala da služi kao isljednički alat….

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

New Report

Close