Nakon šest godina pada tečaj dolara ipak se počeo oporavljati (objavljeno 08.05.2008.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Nakon šest godina pada tečaj dolara ipak se počeo oporavljati (objavljeno 08.05.2008.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Poslovni, pa vi niste toliko senzacionalistički list da si možete dopustiti ovakav naslov. Naslov članka ne da je loš, nego je očajan. Sam članak je relativno u redu.
Dolar je šuplja valuta, a ovo je vjerojatno privremeni rally uzrokovan očekivanjem slabljenja rasta Eurozone i mogućeg smanjenja referentnih kamata ECB-a, a možda i sterilizacijom određene količine dolara kako bi se suzbila inflacija-fed je ionako počeo davati ogromne količine direktnih kredita bankama, a iste zbog straha ne plasiraju novac dalje, pa je u takvoj situaciji sterilizacija lako moguća. Ovakvih naglih promjena trenda je bilo u prošlosti i bit će ih, no fundamentalni problemi i dalje ostaju-enormna zaduženost SAD-a, 6%-tni deficit tekućeg računa, predstojeće povećanje fiskalnog deficita, gubitak uloge svjetske rezervne valute i bojazan od masovnog bježanja iz dolara. Poanta je u tome da nakon tjedan dana pozitivnog trenda, nije korektno naslov formulirati na način na koji ste ga vi formulirali.

Trend is your friend.

inquirer…pa to je samo prijenos vijesti od Agencije…,ajd kad čitaš pročitaj sve do kraja…[rolleyes]

Bez obzira na to, članak sa ovakvim naslovom na naslovnici (odnosno boldan na sredini web stranice sa slikom hrpetine dolara) mi jednostavno ne odgovara imageu PD-a.

Trend is your friend.

…a jel,…ja znam da ima i tema ležerno…ali ipak je ovo forum na kojem se ne prodaju jaja…[rolleyes]

Inquirer, ovo je mjesto na kojem se rabi meta-jezik. To je jezik čije rečenične konstrukcije mogu značiti bilo što, već prema potrebama. Svrha takve prakse je kad je nešto loše ne reći da je loše jer to remeti investitorsku atmosferu. Kad je nešto dugoročno očajno onda se kaže da je danas bolje nego jučer da se zamagli dugoročna ili cjelovita slika. A osim toga problem je i u logici prosječnih ekonomista i analitičara koji po dužnosti ne smiju pogoršavati situaciju. A ako se prenose agencijske vijesti onda se novine/portal koji u dva dana donose dvije apsolutne suprotne procjene pretvaraju u zidne novine a ne u kritički medij koji nekome treba pomoći u odlučivanju. Takvih primjera ovdje ima na pretek.

New Report

Close