U Valamar Rivijeri nitko od stalnih i sezonskih zaposlenika neće imati mjesečnu neto plaću ispod 4.000 kuna

Naslovnica Forum Komentari članaka U Valamar Rivijeri nitko od stalnih i sezonskih zaposlenika neće imati mjesečnu neto plaću ispod 4.000 kuna

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Malo ste zakasnili istrijani,više nema mladih ljudi u RH,koji su otišl u pečalbu i za puno veči novac raditi u Irsku,Njemačku,etc…Godinama ste ih podcjenjivali s malim plačicama,evo vam ga sada,to ste i zaslužili.Neka rade vaši istrijani!

Auuu, bit ce janjaca!

I kad dođe 01.Listopad svi svojim kućama, ali bez ikakvih primanja i prava. Kad dođe 01.Ožujak 2018. opet kuknjava, ali će tada u Hrvatskoj biti još manje zainteresiranih radnika na raspolaganju. Tako u nedogled i onda će se svake godine tražiti sve više i više uvozne radne snage, a unašoj državi sve manje i manje Hrvata.

ovo je antireklama ili reklama
Možda nađu kavko dijete friško iz škole za te novce koje će odustati nakon par dana kad se zagužva

jedna moja bivša poznanica je prije 15 godina imala 5000 kuna neto u nekom restoranu u nekom kampu u Istri. plus stan i hrana..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Ja već odavno zagovaram saldo godišnjeg rada. Po mojoj procjeni bi na osnovu prekovremenih sati i često šestodnevnog radnog tjedna, sedam mjeseci sezonskog rada, moglo pokriti deset mjeseci “normalnog” rada. Osim toga tu je i odmor od najmanje četiri tjedna. Generalno gledano, turističkim radnicima će se u budućnosti morati puno više ponuditi, nego što je to danas slučaj. Hoteli s četiri i pet zvjezdica trebaju stručnu radnu snagu a ona će se školovati, raditi i biti zadovoljna, samo tada, ako u tom pozivu vidi dugoročnu perspektivu.Nije mi jasno, ako se već radi novi hoteli, zašto se suteren ne ostavi za osoblje? Ili bar kao što je Bluesun postupio, napravivši hotel od tri zvjezdice za svoje osoblje u Dalmatinskoj zagori.

Najgora firma

4.000 kuna za obrazovanog turističkog djelatnika nije nikako dosta. Posebno još ako tražite strane jezike itd. Malo se treba konsolidirati, ako želite kvalitetne radnike sa kvalitetnim iskustvima onda molim ne sramotiti se takvim plaćama. Nemamo šta pričati Ispod 6.000 kn neto za nekog sa dobrim dugogodišnjim iskustvom, za hotele sa 4 i 5 zvjezdica. Jer ja hoću doći u vaš hotel gdje su kvalitetni i profesionalni ljude, a često sam u HR turizmu dobivao pozdrave tipa: Bok, što želite (bez pozdrava), ili samo dođe do mene gleda me i šuti… svega ima jer se radi o neškolovanom kadru. A svi školovani će tražiti adekvatnu plaću.
A ja ne želim plaćati 4-5 zvjezdica iskustvo sa takvim osobljem, a vjerujem nitko itko drugi. Standardi moraju postojati.


ovo je antireklama ili reklama
Možda nađu kavko dijete friško iz škole za te novce koje će odustati nakon par dana kad se zagužva

Jedino im mogu doći raditi “hokejaši”(s štapovima,jer ne mogu normalno hodati),drugo nisu niti zaslužili.

koliko će se ovakvo brutalno povečanje plaća, odraziti na dobit Valamara, posljedično tome i na cijenu dionica?

Kakvo molim te brutalno povećanje plaća? Radim u turističkom sektoru na radnom mjestu koje se između ostalog tiče i plaća.. 4000 kn u sezoni, dobiju skoro svi radnici koji odrade fond sati. Primi na znanje da se radi i nedjeljom i praznikom za što se dobivaju dodaci, da velike turističke firme daju X x 100 kn bonusa usred turističke sezone, tako da na kraju ispadne jako malo radnika ispod 4000.

Osim toga, radi se prekovremeno i trenutno višak sati ide u tzv. preraspodjelu, što znači da su na kraju sezone, kada zapravo ne rade, radnici još prijavljeni i primaju plaću. Uzmi to u obzir mogućnost da je ovo spin jer ako Valamar odmah isplati višak sati na plaći za tekući mjesec onda će svi dobiti više od 4000 kn…
Ovo je čisti marketing, ništa više…

New Report

Close