U porezne škare 2,2 milijuna stanova i kuća

Naslovnica Forum Komentari članaka U porezne škare 2,2 milijuna stanova i kuća

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

ukida se komunalna naknada, i zamjenjuje porezom na nekretnine. sve je to ok. kome smeta plaćanje poreza prema vrijednosti? dal je u redu plaćati istu komunalnu naknadu za 100 kvadrata šupe u kojoj živi sirotinja, i kom. naknadu za 100 kvadrata super uređenog stana? a jedan stoji kraj drugoga? porez na nekretnine , i to prema vrijednosti nekretnine, je najpravičniji od svih poreza. imati vrijednu nekretninu znači da ste i bogatiji od nekog tko ima sobičak. a ako ste do imovine, vrijedne, došli nasljedstvom, e onda imate veliki problem, jer zahvaljujući lošem poreznom sustavu kod nas, koji vas u velikoj mjeri oslobađa poreza na nasljedstvo, darovanje, vi ste olako se domogli vrijedne nekretnine, i sad sirotinja nemate za održavanje objekta, a gdje još i za porez. takvi se mogu buniti. jer će sad ako žele i dalje imati tu vrijednost, morati debelo plaćati. a mladi, napuštanje hrvatske, to je izlizana priča. neka odu, bez njih se može. a njihov plač i javljanje doma je samo dokaz njihovog neuspjeha vani, gorčine, jada, čemera. i ne, nisu krivi političari. krivi smo mi, jer smo naumili i dalje živjeti u neradu. za nas je država i dalje kao u komunističkoj poljskoj 70-ih glavna os oko koje se sve okreće. država bi trebala graditi tvornice, tj. urede, kancelarije, gdje bi svi mi radili. pa za koga?! neka plati onaj koji ima. da napokon zbacimo sa sebe tu stigmu siromaštva. plaća od 3,500 kn, a živi u kući od 150,000 eura! gdje toga ima, da se još jada čovjek. mi smo bogati, i to trebamo već jednom prihvatiti. nije njemačka do standarda došla neradom. prema svojem odnosu prema radu, radnom mjestu, možete i sami prosuditi zašto nam je tako kako je

ja nemam nekretninu pa kako cu ja polatiti porez nije fer????????”

I ovaj porez će mnogima olakšati odluku o iseljenju, pogotovo ako se tvrdnja da porez neće biti ništa veći od trenutačne komunalne naknade ispostavi kao još jedna laž i obmana. Mislim da bi se trebali zapitati u vezi poreza, nakada i davanja. Dobrano zapitati i puno toga preispitati. Pogotovo za sve ono što rade (loše), ne rade i kako troše ono malo domaćeg i onu gomilu tuđeg novca. Bolje bi im bilo da vode brigu o rashodima (smanjenje) i da se konačno prime rješavanja korupcije i stvaranja nečega u ovoj zemlji (radna mjesta, uvjeti za život itd.).


I ovaj porez će mnogima olakšati odluku o iseljenju, pogotovo ako se tvrdnja da porez neće biti ništa veći od trenutačne komunalne naknade ispostavi kao još jedna laž i obmana. Mislim da bi se trebali zapitati u vezi poreza, nakada i davanja. Dobrano zapitati i puno toga preispitati. Pogotovo za sve ono što rade (loše), ne rade i kako troše ono malo domaćeg i onu gomilu tuđeg novca. Bolje bi im bilo da vode brigu o rashodima (smanjenje) i da se konačno prime rješavanja korupcije i stvaranja nečega u ovoj zemlji (radna mjesta, uvjeti za život itd.).

Nema nikakve sumnje da je to notorna laž i obmana.

Ono što raznorazni Jovani i Jovanke ne shvaćaju je to da će za početak svi plaćati veći iznos nego dosad kod komunalne naknade.Drugo,onaj tko ima uređenu kuću,i recimo zamislite fasadu!Za to biti kažnjen i platiti više nego onaj tko nema.Nagrađuje se lijenost i nemar a kažnjava napredak i funkcionalnost.Onaj tko iznajmljuje plaćat će veći porez na nakretnine + porez na najam što će naravno pogodovati sivoj ekonomiji ili dovesti do većih renti i opet pogoditi siromašnije.
Treće,porez je progresivan i lokalne baje imaju odriješene ruke da povećaju porez koliko kod zatreba,valjda već i oni prosječno g.upi shvaćaju da će na početku porez biti umjeren i da će se postepeno povećavati,kao uostalom svaki porez,PDV npr jer apetiti su nezasitni.
Četvrto,po nametima za nekretnine već smo sad na prosjeku EU,samo što se drukčije zovu,ali uskoro ne sumnjam bit ćemo i na vrhu.Neke ljepote poput komunalnog doprinosa i vodne naknade koliko je poznato ostaju,vrlo su visoke a kojih uglavnom nema u EU,ali to se ne računa u porez jelda?
Peto,istina,onaj sa 3500 kn nema šta raditi u nekretnini od 150 000 eura,valjda mu Jovan plaća održavanje ili šta već,red je da takvi odu u podstanare,kao svaki pravi zapadnjak,šta ima njemu biti bolje recimo,nego nekom tamo Njemcu.
Šesto,šećer na kraju,porez na nasljedstvo je pitanje vremena,kad se iscrpi ovaj na nekretnine.
I sve to,svi ti porezi će samo još više ojačati birokraciju i povećati broj uhljeba,zadržati rasipnički stil života,odnosno samo dodatno odgoditi potrebne reforme.

"Only dead fish swim with the stream"

Romel, 24.03.2017. u 21:22
ukida se komunalna naknada, i zamjenjuje porezom na nekretnine

Novi porez ne uvodi se da bi prikupio manje ili isto novaca kao i stari kojega će zamijeniti.
Svrha (svakoga) novoga poreza je zahvatiti što širu bazu i prikupiti što više novaca. To gradivo su već i sitnozubi trebali naučiti.

Romel, 24.03.2017. u 21:22
kome smeta plaćanje poreza prema vrijednosti?

Kojoj vrijednosti?Tržišnoj?Koliko vrijedi danas kuća u Pakracu,Glini,Đakovu,Dvoru,Gospiću,Novskoj,Iloku,Kninu , u 99% hrvatskih sela?
Procjeniteljske metode daju vrijednosti koje su u pravilu višestruko veće od tržišnih.
Pogledajte samo rabljene] automobile. Za koliko ga god novaca kupili vaš ugovor ne vrijedi ništa te se kao porezna osnovica utvrđuje vrijednost iz “stručnih” tablica.

Romel, 24.03.2017. u 21:22
plaća od 3,500 kn, a živi u kući od 150,000 eura

Većina katnica iz socijalizma može biti tako procijenjena.
POREZ NA NEKRETNINE U EU-U I IMPLIKACIJE ZA HRVATSKU
Kao što se vidi u članku na gornjem linku ,stanje u EUniji je vrlo šaroliko ali ti porezi idu i do 3% vrijednosti nekretnine.
Ali da bude i 1% ovaj sa plaćom od 3500 i ovakvim ovršnim zakonom neće dugo uživati u svojoj “vili”.

Romel, 24.03.2017. u 21:22
a mladi, napuštanje hrvatske, to je izlizana priča. neka odu, bez njih se može

Da.Samo se bez onih na državnim jaslama ne može i moramo se moliti da nam oni ne odu.


Nema nikakve sumnje da je to notorna laž i obmana.

Što rade i ne rade s državom i društvom zadnjih 20 i kusur godina i kako su krenuli cijenama i porezima i brojka od 3 milijuna je optimistična prema onom kako bi moglo biti. A to je tek brojka, a stanje u zemlji i izgledi za budućnost su pak slika koja se ne može uljepšavati i lažirati. Dok oni eksperimentiraju i rade nešto (što?) ljudi napuštaju zemlju. Mogu oni sebe lagati, ali ne mogu druge i drugima lagati. Svatko vidi njihove “sposobnosti i uspjehe”, djela i nedjela, limitiranost. Gostovati po emisijama i brbljati nešto pred kamerom u prolazu nije neka kvaliteta. Kvalitetu dokaži u djelima, ne na riječima, a i riječi su jako često toliko neprobavljive (glupe i ukazuju na nepismenost) da ih malo tko sasluša do kraja kad dotični drže polusatne monologe na jedno kratko i obično pitanje.

New Report

Close