Nesnalaženje između Istoka i Zapada (objavljeno 25.04.2008.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Nesnalaženje između Istoka i Zapada (objavljeno 25.04.2008.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Mi će mo valjda na solarnu energiju da se prešaltamo jer nam je sunce već od davno udarilo u glavu!

who dares, wins

ISPRAVAK NETOCNOG NAVODA

“Rusija je umjesto prije dogovorene trase naftovoda od Mađarske do Omišlja na Krku, koja bi ekološki ugrozila Jadran, Hrvatskoj predložila da naftovod u Gorskom kotaru skrene preko Slovenije do Trsta gdje bi se spojio s Transalpskim naftovodom (TAL).”

U TV intervjuu nakon odlaska Putina iz Hrvatske, je ruski ambasador u Hrvatskoj izjavio kako naftovod moze ici I ZA Trst, dajuci do znanja kako je primarni ruski interes Omisalj, a da im je Trst kao krajnje odrediste sasvim neintersantan i sporedan. Trst je bila hrvatska (a ne ruska) ideja kojoj je svrha bila smanjiti broj brodova u Jadranu. Buduci Hrvati nisu pristali na Omisalj, Rusi su odustali od Druzbe Adrije.

Oni po tko zna koji put nisu normalni! Zbog vlastite nesposobnosti i koruptivnosti, umjesto energetskog centra regije i iskoristavanja “bananastog” oblika domivine , ostat cemo malesna i energetski ovisna drzavica.. niko i nista [bye]
Treba hitno potisati zapoceti gradnju LNG terminala i potisati sa Rusima ogranak plinovoda (nikako preko 49% kako su Rusi zahebali Srbe!).
Prije!! nego pare pocnu preitjecati od plina, investirati u obalnu strazu i drzavne sluzbe za nadzor Jadrana po uzoru na USCG te lovom of plina i maximalnom kontrolom pprometa – potpisati Druzbu Adria. Ako vec ne bude kasno.
To ce nam donijeti: investicije, know-how, obuku inzinjera, fakultete, zaposljavanje u mnogim sektorima, brodogradnju, remont najskupljeg brodovlja u Lencu itd, osvjezavanje shebane industrije u Hrvatskoj itd itd
Lova upoce nije problem: investitora ima koliko hoces!! Todoric, i drustvo, IPO gradjanima, stranci… svi bi se sjatili na takav projekt.
Zapamtite, ovo su “najzadnje” shanse da se ovo stvari jer EU upravo dogovara sa Iranom dugogodisnji deal dopreme plina kako bi se, barem dijelom, razmontirao Ruski monopol. Kako je za sada Nabuko plinovod do Irana nemoguc zbog politike na bliskom-srednjem istoku, Iranci investiraju u golemu LNG flotu brodova koja bi sluzila samo EU. A planirano je nekoliko novih LNG terminala u EU. Najbolje lokacije: Hrvatska, juzna Grcka i Italija.
ALI TKO CE TO U OVOJ VLADI SPROVESTI !!!!!!! [pray][pray][pray]

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

New Report

Close