Za prijavu ovog poreza treba vam poseban vodič

Naslovnica Forum Komentari članaka Za prijavu ovog poreza treba vam poseban vodič

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Otkuda informacija da se porez plaća ako ulaganje traje manje od 3 godine? Prema čl 67 st 6 novog Zakona o porezu na dohodak, taj period iznosi 2 godine; za držanje dionica, udjela u fondovima i sl dulje od 2 godine, po prodaji i ostvarenome dobitku ne plaća se porez:

(8) Dohodak od kapitala po osnovi kapitalnih dobitaka ne oporezuje se ako je otuđenje izvršeno između bračnih drugova i srodnika u prvoj liniji i drugih članova uže obitelji iz članka 14. stavaka 5. i 6. ovoga Zakona, između razvedenih bračnih drugova ako je otuđenje u neposrednoj svezi s razvodom braka, nasljeđivanjem financijske imovine te u slučaju ako je financijska imovina otuđena nakon dvije godine od dana nabave, odnosno stjecanja te imovine.

Također u sažetku članka pod naslovom imate krivu informaciju. Prijavu valja podnijeti do 31. siječnja, a ne do kraja veljače kako ste vi naveli. U priloženoj uputi naveden je ispravan datum.

Ispada kako za ovo treba vodic za slijepe.Medjutim nisu ljudi pi.zde nego je ovo toliko zakomplicirano(kao i sve u nas teska filozofija),a JOPPD obrascu ovo uopce nije namjena.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Zašto se kapitalna dobit dijeli s državom a gubitak pripada samo investitoru?

nije fer

tko će mi vratiti gubitak

Tko će mi platiti knjigovođu za svaku transakciju
onda ZAGREB STOCK EXCHANGE NEMA SMIDSLA I ZATVORITE JE ODMAH

Recie imena nih koji su to predložili !!!

Romel, 18.01.2017. u 18:07
Recie imena nih koji su to predložili !!!

HDZ=SDP

Lopovi , moj novac vam fino miriši ,zar ne ?

“Porezna uprava planirala je ubrati porez do kraja siječnja, no zbog zbrke na terenu rok je produljen do kraja veljače.”
Vaš link …

Dakle, koji je onda krajnji rok za prijavu/plaćanje poreza na kapitalnu dobit:
31. siječnja ili kraj veljače (28.2.) ?

Angry Bob: "As for the good news - There is no f...... good news!" https://www.youtube.com/watch?v=hMaVIAlJlnw

Kad ce porezna izvrsit povrat poreza za 2015?

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!


Zašto se kapitalna dobit dijeli s državom a gubitak pripada samo investitoru?

zato što smo banana država, a banana države nisu fer prema svojim građanima, dok su novinski članci puni izjava o kupovini dionica INA, HEP itd od strane malih investitora i naroda??? da, malo sutra


Kad ce porezna izvrsit povrat poreza za 2015?

nisam dočekao povrat poreza iz 2013, zagubili su prijavu, predavao opet, problem je kad im promijeniš adresu, ili ako si u poreznoj na jednoj adresi a na osobnoj na drugoj adresi, sve im je problem, uhljeboljubi nesposobni, doći će i njima kraj, narod vas je odavno prokleo i proklinje vas svakodnevno :))))

New Report

Close