Poduzetnici: Plaćamo veliku članarinu HGK-u, a ne dobivamo ništa (objavljeno 23.01.2006.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Poduzetnici: Plaćamo veliku članarinu HGK-u, a ne dobivamo ništa (objavljeno 23.01.2006.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Autor clanka ocigledno nije upoznat sa cinjenicom da BIH komorski sistem vec dvije godine funkcionise kao doborovoljni. Na taj nacin BIH je prva na teritoriji bivse SFRJ koja primjenjuje taj novi koncept. Reforma je bila bolna, narocito za komore svih razina, koje se po sudu privrede jos uvijek nisu snasli u novoj ulozi. Skoro pa nevjerovatno, komore jos uvijek pokusavaju da vrate stari, obavezni sistem, ali misllim da privreda vise nikad nece pristati na to. Svako mora da zaradi svoje pare, i usluge komora moraju biti na slobodnom trzistu, kao i sve ostalo.

Napokon da se javno pokrenulo pitanje o tim trutovima koji jedino što rade izvlače novac iz hrvatskog gospodarstva. Moja iskustva, a i iskustva velikog broja mojih prijatelja sa HGK su najblaže rečeno opći užas. Godinama plačam tu njihovu članarinu, a nikada u životu nisam dobio niti jedan odgovor koji me zanimao npr. često oko izvoza nekih roba na druga tržišta, i to ne zato jer oni neznaju odgovor nego je do tih trutova nemoguće doće. Zoveš telefonom ili se uopće ne javljaju ili ako se jave onda ide ono nazovite kasnije i …., ako šalješ mail odgovor ne dobiješ nikada trutovi vjerojatno za komunikaciju mailom još nisu čuli, a kada sam dođeš u urede HGK trutova nigdje nema nešto slično kao odlazak u urede državne uprave.
Al ga netko dobro živi na grbači hrvatskih poduzeća.

Još bi samo nešto rekao gospodinu Vedrišu na njegovu izjavu da još uvijek nije sklon ukidanju obveznog članstva Komore, no samo uz uvjet ako njezini članovi ostvaruju value for money; g. Vedriš pustite vi poduzetnike da sami odluče dali im je članstvo u HGK donosi dobar value for money, a ne da ih se prisiljva da budu hranilište 623 truta.

Vjerojatno pola love potrose za uređenje svojih prostora. Da li je netko možda vidio kako je uredjen prostor u podrumu? Valjda jedan kauc dodje koliko i prosjecan auto. A, ovo je jos i prostor koji se rijetko koristi. Ne zelim ni razmisljati kako sve izgleda na katu gdje su uredi glavnih faca.[smiley16]

Evo jos jedan thread gdje se spominje “kvaliteta” HGK-a, ovaj put edukacije – http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=406

New Report

Close