Inspekcija ministarstva: Treba uništiti više od 40 tona mesa

Naslovnica Forum Komentari članaka Inspekcija ministarstva: Treba uništiti više od 40 tona mesa

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

pravedno bi bilo da se to isporuči u saborski restoran i nadležna ministarstva, te bez velike termičke obrade posluži onima, koji su u stvari zaslužni za ovakvo stanje

Treba kontrolirati i hranu kojom se hrane,to jest tove životinje. Od malih seoskih dvorišta do velikih farmi. Da vidimo je li istina da se događa da perad kljuca umjetno gnojivo od kojeg navodno brzo dobiva na težini. Kontrole trebaju postati svakodnevna rutina, ne samo trenutna akcija koja će nakon prvog naleta i par dežurnih krivaca stati.

Kad mene je bio veterinarski inspektor prisutan prilikom utovara životinja s moje farme u vozilo prema klaonici s ovjerenom putnicom, kod klaonice je bio prisutan veterinar koji je kontrolirao istovar životinja i putnicu,
nakon negdje 7-8 sati dolazi inspektor štambilja čisto meso s odgovarajućom težinom i prisutan je prilikom utovara na vozilo koje vozi do prodajnog mjesta- tržnice. Prilikom istovara mesa veterinar je pristan i provjerava da li odgovaraju papiri od prijašnjeg veterinara s količinom mesa.
Ako je išlo meso iz klaonice u preradu tada je veterinar bio prisutan u preradi prilikom preuzimanja mesa i nakon što se meso preradilo opet je dao papir za utovar, da bi opet trebalo zvati inspektora prilikom preuzimanja prerade na prodajnom mjestu.
Za svaki pregled inspektori su slali račun, a neki su obračunavali i putne troškove.
Obično je 2 puta godišnje dolazila sanitarna inspekcija, a iz Zavoda su redovito uzimali bris.

Ne tvrdim da se baš svi mali mesari pridržavaju procedure, ali tvrdim da se 100% više kontroliraju od velikih lanaca u kojima veterinarska inspekcija vrlo vjerovatno nije nikad ni bila.
Kod nas se mora dogoditi tragedija da uhljebi izađu na teren i da počnu raditi, jer ako su sad našli
40 tona mesa neispravnoga ili bez potrebne dokumentacije, a koliko je takvog mesa bilo prije, što ste radili do sad…

New Report

Close