Zaposlio se u Irskoj, a Hrvatskoj mora plaćati porez

Naslovnica Forum Komentari članaka Zaposlio se u Irskoj, a Hrvatskoj mora plaćati porez

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

stiči će nas naša ruka i u Irskoj

Ovo je apsurd neviđen.
Trebalo bi kazneno goniti ove koji ovako tumače zakon i maltretiraju ljude. To je pljačka tih ljudi.
Mene je sramota ovo pročitati.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Zašto bi to bila pljačka?

Pa onda i Irce isto pljačkaju kad dođu raditi u Hrvatsku? 😀

To su pravila igre, ne možeš obitelj financirati besplatnim zdravstvom, školstvom i socijalnom pomoći u Hrvatskoj, a zarađivati u Irskoj ili ako to baš želiš, plati u Irskoj porez i preseli svoju obitelj tamo. S državama s kojima postoji ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, a dosta je takvih u EU i šire, taj problem ne postoji. I po meni se porez mora platiti ako je tako Zakonom i Ugovorima to regulirano.

Inače bi se svatko vadio da on ili njegova obitelj, ako se radi o obiteljskom dohotku nigdje nema prebivalište dulje od 183 dana godišnje i nikad ne bi platio porez odnosno u svakoj bi državi tražio izuzeće odnosno povrat poreza. Ili bi plaćao tamo gdje ti je konačna porezna obveza najniža. Negdje se porez mora platiti. U ovom slučaju to je Irska i zbog obitelji Hrvatska, a onda će mu Hrvatska kad podnese poreznu prijavu u Irskoj vratiti preplaćeni porez iz Hrvatske. Drugo je pitanje što će to u konačnici značiti za njegov konačan dohodak i da će na taj način morati kreditirati hrvatsku poreznu tim plaćenim porezom dulje od godinu dana, koliko treba da se prijave po završetku fiskalne godine i razdoblja prijava, obrade.

Ne možeš sjediti na dva stolca, moraš se odlučiti za jedan.

@fahrudin
odlično napisano , ja bih primjetio da je mlad, obrazovan, pametan…. mogao se informirati prije puta!
Ovaj porez se uveo našim “gastarbajterima”, koji nisu sve što sam gore naveo. Onda nikoga to nije brinulo.

čitati zakone prije velikih životnih odluka. a ne ići zato jer susjed ide. a susjed gl.up ko stup..eto, sad je naučio na vlastitom primjeru. a i to je pravedno jer koristi ipak i naše usluge. ovi iz irske ovamo dolaze doktoru i zubaru jer si to tamo ne mogu priuštiti. ne vidim u čemu je problem. tako rade sve države EU, pa stoga može i naša. jedino se novinari zgražaju, ali oni su ionako u službi pisanja protiv hrvatske i širenja malodušja.

...povijest se ponavlja...

Kako god bilo ,registar hrvatskih poreznih obveznika će biti jedna od tanjih knjižica. Možda bi i turiste trebalo upisati u taj registar i naplatiti im dio poreza. Ipak i oni dva tjedna u godini troše naše resurse (sunce,more,vodu,WC papir,parkirališna mjesta,nešto struje itd).

Te idiotarije da “treba netko plaćati zdravstveno i poreze” objesite si mačku o rep. Ovo je porez na DOHODAK, ne PDV, ne trošarine, ne 124334 razna nameta koje imamo. On ŽIVI u Irskoj, ne RH. Njegova žena živi u RH i uredno plaća porez i ima beneficije u skladu s tim.

Dakle ne sjedi na 2 stolca jer je porez već platio u Irskoj, a sad bi, zato što je kod nas porez na normalne plaće astronomski, trebao platiti još pola novog auta. E ja bi pop**zdio, prodao sve što imam, skupio sve što imam, prebacio kapital u Irsku i rekao “Evo sad me ovršujte u Irskoj”. I naravno neka svoju djecu oporučno ograniči da ne smiju ulagati u RH.


Te idiotarije da "treba netko plaćati zdravstveno i poreze" objesite si mačku o rep. Ovo je porez na DOHODAK, ne PDV, ne trošarine, ne 124334 razna nameta koje imamo. On ŽIVI u Irskoj, ne RH. Njegova žena živi u RH i uredno plaća porez i ima beneficije u skladu s tim.

Dakle ne sjedi na 2 stolca jer je porez već platio u Irskoj, a sad bi, zato što je kod nas porez na normalne plaće astronomski, trebao platiti još pola novog auta. E ja bi pop**zdio, prodao sve što imam, skupio sve što imam, prebacio kapital u Irsku i rekao "Evo sad me ovršujte u Irskoj". I naravno neka svoju djecu oporučno ograniči da ne smiju ulagati u RH.

i mogu te ovršiti u irskoj putem europskog ovršnog naloga.
a ovo što si napisao je tipičan pamflet mrzitelja hrvatske države. samo bi sisali od države, ali kad joj treba dati, to je svima mrsko. to nije domoljublje. meni nije žao davati svojoj državi. drago mi je što mogu plaćati porez svojoj državi, a ne nekoj tuđoj. uopće ne smatram da nam država puno uzima obzirom na veličinu države. država je mala, ali i mala mora imati isti broj institucija kao velika. zato nam je država skupa. jeftinije bi bilo da smo ostali u jugoslaviji, zato i jest bila osnovana između ostalog. isti broj institucija, a dijeli se trošak na 6 država…no, toga sad nema i zato je to cijena imanja države. može se to donekle pojeftiniti, ali ne više od 10-15%, a to je ništa. to su činjenice. ostalo su novinarske bajke i pamfleti s ciljem slabljenja državnosti, a jačanja korporatizma.

...povijest se ponavlja...

New Report

Close