Projekt od milijardu eura zaposlit će gotovo deset tisuća radnika

Naslovnica Forum Komentari članaka Projekt od milijardu eura zaposlit će gotovo deset tisuća radnika

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

5-10 000 radnika? Gradit ce se bez strojeva? Kogeneracija za koga na toj lokaciji. Investitor je firma sa bilancom s kojom moze operirati jednu trafiku na periferiji Zagreba. Vrlo uvjerljivo

BigBoffin

Dalmacija ima najviše sunce u Hrvatskoj a nitko ne želi koristiti solarnu energiju ni graditi solarne parkove. Već da samo daju svakoj kući solare već bi riješili 90% problema energije u cijeloj Dalmaciji. Njemačka koja ima puno manje sunca u godini ima puno više solara od nas. Ali mi Hrvati smo posebni, mi znamo bolje od razvijene Njemačke.

Mene stvarno fascinira kako no-name tvrtke bez ikakvg backgrounda dolaze u medije i najavljuju investicije od ni manje ni više MILIJARDU EURA…
To je valjda magična cifra s kojom se dolazi na naslovne stranice.

Njemacka je subvencionirala solarne panele, dok su isti bili proizvodjeni u Njemackoj. Od kada su sve tvornice (cak i one nejmodernije) propale a kineski paneli caruju trzistem, subvenicje su rapidno reducirane. Sto Nijemci trenutno rade su podzenmi dalekovodi, koji ce energiju velikih off-shore vjetroparkova transporti ka jugu Njemacke, u Bavarsku i Baden Württemberg, u kojima je jaka industrija.
Ako se ovaj projekt u Zagori ostvari, bio bi to veliki pomak u konsolidaciji opskrbe energijom juzne Hrvatske. A energija iz kogeneracije bi se koristila u Sinju, Trlju i ostalim naseljima oko Sinja kao i u povrtlarstvu (staklenici u sinjskom polju). To nebi ttrebao biti problem.

@Antonio Stoji da je RH pasivna u tom smislu, ali stoji i to da Nijemci raspolažu s deleko više sredstava za ostvarivanje takvih planova.


@viewer
Hvala na informaciji o podzemnim dalekovodima. Nisam znao da to postoji.

New Report

Close