Todorić prodaje Intersport poljskom fondu za 34,5 milijuna eura

Naslovnica Forum Komentari članaka Todorić prodaje Intersport poljskom fondu za 34,5 milijuna eura

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Todorić nije vlasnik Intersporta, pa ga tako ne može ni prodati. Todorić je možda potpisao franchising ugovor s Intersportom, kojim je dobio pravo otvoriti njihove trgovine na tržištu Hrvatske, ali to ne znači da je Todorić vlasnik Intersporta. Podsjeća me na onu vijest kako je Dukat kupio Slovenske mljekare. I Dukat i Slovenske mljekare su u vlasništvu francuskog Lactalisa.

manana23, 14.09.2016. u 13:10
Agrokor je preuzeo cijeli Mercator prije 2 godine tako da…


Agrokor je preuzeo cijeli Mercator prije 2 godine tako da…

Pogledaj malo vlasničku strukturu Intersporta, čije je to poduzeće, tko drži koje udjele, gdje je glavno sjedište, tko je većinski vlasnik itd. pa ćeš shvatiti da je autor članka to pogrešno opisao. Intersport nije u vlasništvu Todorića niti je prije bio u vlasništvu Mercatora. Ako je Todorić imao franchising ugovor s Intersportom da otvara trgovine na hrvatskom tržištu i tržištima u regiji, onda to ne znaći vlasništvo Intersporta. Ako je taj ugovor sada sa pravima i obvezama za ta tržišta prodao nekom drugom uz suglasnost glavnog partnera, Intersporta, onda on, razumije se, nije niti je mogao prodati Intersport kao poduzeće jer on nije vlasnik Intersporta.

Mercator je vlasnik InterSporta, a Todorić je kupio Mercator. Pozdrav!


Mercator je vlasnik InterSporta, a Todorić je kupio Mercator. Pozdrav!

Mercator nije vlasnik Intersporta, a nije ni Todorić. Intersport je globalna tvrtka sa sjedištem u Švicarskoj koja preko franchising ugovora i poslova širi svoje poslovnice i tržišta (trenutno u Europi i Kanadi). Todorić je jedan od onih koji je vodio jedan takav franchising posao za Intersport u ovom dijelu Europe i sad je taj aranžman uz suglasnost tvrtke Intersport prenio na Poljake, tako da je se iskupio iz ugovora. Todorić nije vlasnik Intersporta. Malo se informiraj o toj tvrtki, njenom poslovanju, vlasničkoj strukturi, sjedištu tvrtke itd. Ponavljam, ista priča je bila sa Slovenskim mljekarnama, kad su hrvatski mediji tvrdili da je Dukat kupio SM. Kupio ih je francuski Lactalis, kao što su prije toga bili kupili Dukat. Dukat ništa nije kupio. I Dukat i SM su vlasništvo francuskog Lactalisa. U isti koš ide pojam sufinanciranje. Ako netko plaća 50.01% i više onda on ne sufinancira, to je većinsko ulaganje. Sufinancira onaj koji snosi manji udjel ulaganja. Ako EU financira 75%, a RH 25% – onda RH sufinancira projekt a EU je većinski ulagač projekta.

Dajte malo proučite registre prije rasprave.

U HR posluje Intersport H d.o.o., a u SLO posluje Intersport ISI d.o.o.
Mercator poslovni sistemi d.d. je vlasnik Intersport ISI d.o.o., koji je pak vlasnik Intersport H d.o.o.
Pošto je Todorić kupio Mercator, može bilo koju tvrtku iz sastava prodati ako nadje koga da to hoće kupit..

Intersport RH se već TISUĆU puta puta htio preseliti iz TODORIĆEVOG Mercatora na drugu LOKACIJU.
Ali, o tome nisu mogli odlučivati temeljem ugovor o najmovima prostora koji vode ovi u Vukovarskoj ,
koji rade s Mercatorovim nekretninama……Todorić se želi riješiti takvih zakupaca i ugurati u
te prostore svoje brendove….. Ta tvrtka očito se nikako ne slaže s Todorićem..

EVo primjer..

Autopraonica u jednom takvom centru Mercator, uputila je zahtjev za izmjenu OPREME koja se pokvarila, i čija izmjena – PO UGOVORU, pada na trošak vlasnika praonice tj. Mercatora odnosno
sada Konzuma—-

Prošlo je više od 60 dana ….. zakupci peru ručno aute, jer se OVI -Todorić I Agencija / najmodavac /
ne mogu NIŠTA POD MILIM BOGOM DOGOVORITI !

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close