Orešković: Znam da ću brzo biti zaboravljen, da me mediji ni javnost više neće trebati

Naslovnica Forum Komentari članaka Orešković: Znam da ću brzo biti zaboravljen, da me mediji ni javnost više neće trebati

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Najbolji premijer kojeg smo ikad imali.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Mozda nastavi kao ministar gospodarstva ili financija

Ima više pameti, znanja i poštenja od cijele domaće kvazi-inteligencije koja se bavi politikom u ovoj zemlji. Njegova diploma nešto vrijedi, njegovo znanje je iskazano i dokazano. Nije se trebao primati ovog, nije mu to trebalo. Predsjedao je vladom, za koju je od prvog dana bilo jasno da neće dugo trajati, što je i dobro s obzirom na neke jako ružne (ljudske) pojave i bolesne ideologije iz tabora HDZ-a. Most je ostao sebi dosljedan, nisu se dali pokolebati – to govori za njih. No takva vlada nikome ne treba, s jedne strane je nefunkcionalna jer je udružena iz dva i više nejednakih dijelova a s druge strane apsolutno nepotrebna i štetna zbog onih HDZ-ovih fašističkih idiotija. s kojima su krenuli od prvog dana i kojima su državi nanijeli dodatnu štetu u svijetu i ugledu zemlje u inozemstvu ako ga uopće još više možemo oštetiti. Gospodinu Oreškoviću sve najbolje, iako sam izgubio dobar dio respekta za njega kad sam ga vidio gore u Austriji. Najtragičnije u ovoj priči je to, da su totalni kokošari i neznalice išle opozvati čovjeka koji bi ih sve mogao podučavati i koji je profesor doktor i nadasve pravi gospodin za sve njih.

Tihomir Orešković:

“Došao sam iz velike tvrtke gdje se puno radi, a malo priča. Kada sam postao predsjednik Vlade, shvatio sam da se ovdje samo priča, a vrlo malo radi.”

Ovim je sve rekao. Da bi nešto radio, moraš imati znanje. No lakše je samo pričati, i to stalno prazne, gdje svakog pojedinca čim otvori usta i izrekne prve dvije, tri rečenice odmah provališ i shvatiš da nema pojma o čemu priča kao što su i sami Kinezi potvrdili koji su ovdje gostovali i ustanovili da su uzalud došli i da nemaju s kim razgovarati i poslovati. Lakše je samo pričati da bi se pričalo, baviti se ustašama i partizanima, prepucavati se sa susjedima, baviti se prošlosti, prepucavati se međusobno (nerijetko i unutar stranaka), gurati face pred mikrofone i kamere i tamo samo pričati gluposti, u saboru ista svita ista priča, gostovati po emisijama (ista priča), boriti se za fotelje i blagajne, eksperimentirati i bataliti okolo itd. Pa ti odi na izbore i biraj nešto gdje nemaš što za izabrati.


Mozda nastavi kao ministar gospodarstva ili financija
daj bože

使用を信頼し、あなた自身の能力の

zao mi je sto ste ovako zavrsili. s vaamje propala jedna velika sansa. i to je upropastilo samozivost jedne individue. steta i svako dobro!

New Report

Close