Porez na nekretnine kreće do kraja godine, a u mirovinu sa 67 ćemo i prije nego što se mislilo?

Naslovnica Forum Komentari članaka Porez na nekretnine kreće do kraja godine, a u mirovinu sa 67 ćemo i prije nego što se mislilo?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

nece valjda stAVITI POREZ DA BUDE MANJE PLACANJE POGOTOVO NASI G,LUPI POLITICARI NERAZUMIJU DA POREZE TREBA SMANJIVATI HER SMO SVI NA KOLJENIMA I VISE NEMOZEMO TAKO PLACATI JOS JEDNO KRACE VRIJEME I SVE CE U PM

nema više života od rente, svi će morati ići radit.

U mojoj ulici jedino ja placam komunalnu naknadu. Sad neka mi uvedu i porez

Provode se reforme. Bravo samo tako.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Sve, sve, sve – samo nikad ne ono pravo

Gledajući ovakve tekstove nameće se ideja o jedinom mogućem rješenju: uvođenje rubrike “HTV; Poslovni dnevnik….itd…itd….je dužan objaviti” u kojoj bi državna agencija za objavljivanje važnih informacija nalagala medijima čiji je vlasnik (svejedno da li direktni i indirektni) da objavljuju informacije kojih se očito užasno boje pa ih prešućuju.

Očito je da se moralo izvješćivati o događajima u Grčkoj u zadnjih mjesec i pol dana kao i aranžmanu MMF-Njemačka te posljedicama za budućnost beznačajnih malih državica poput Hrvatske. Jer jasno je da će, nakon što se uvjeri da je njegova ideja da će prodajom državne imovine smanjiti dug i tako povećati rejting naivna Orešković otići (nakon što proda u nepovrat što se još dade prodati) a mi ćemo pasti još dublje nego što smo sada.

Druga informacija je da je čak Wolfgang Schaeuble, njemački ministar financija upozorio Nijemce da se trebaju pripremiti na rad do 70 godina. Analognu ideju u Britaniji je lansirao i lord Turner.

Ne morate bit Scaueble ili Turner da biste razumjeli da kombinacija matematike i demografskih trendova daju samo jedan zaključak – čak i u zemljama poput Hrvatske gdje se poodavno zaboravilo na riječ “produktivnost”.

Porez do kraja godine!?Jedino što će možda povećatii komunalnu naknadu,inače nema šanse,pa sad imamo neradne dane u svibnju i lipnju a sabor je već odavno prestao sa “radom”…onda ide ljeto,lagano otrežnjenje u jesen,radit će se tek toliko da se zakrpa proračun,Božić,NG…i to je to za ovu godinu.

"Only dead fish swim with the stream"


Porez do kraja godine!?Jedino što će možda povećatii komunalnu naknadu,inače nema šanse,pa sad imamo neradne dane u svibnju i lipnju a sabor je već odavno prestao sa "radom"…onda ide ljeto,lagano otrežnjenje u jesen,radit će se tek toliko da se zakrpa proračun,Božić,NG…i to je to za ovu godinu.

Točno tako.

nadam se da će ovo biti kap koja je prelila čašu i da će se putem referenduma spriječiti ovakvi pokušaji pokmetavanja i porobljavanja građana hrvatske

također, na istome referendumu bi trebalo ustanoviti ograničenje ukupne fiskalne potrošnje na oko 30% bdp a što danas iznosi i preko 60% kada se centralnom uračunaju lokalni proračuni i razni parafiskalni nameti pa neka se država pokriva sa 100milijardi što je i više nego dostatno kada bi se reorganizirali i riješili cijele vojske pol. učmarenika i pijavica uštekanih u državne, lokalne, kulturne, savjetničke, vodne, šumske, spomeničke, turističke, agencijjsle, ekološke i još svakakve bogtepito kakve ne proračune

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Slovenija ima porez na nekretnine vrijednije od milju eura, francuska isto..Ali ne- naši će uvesti za sve nekretnine. Ovo je posljednji čavao u lijesu srednjeg sloja. Oni to neće moći platiti i preći će u sloj niže, a time će i država polako početi tonuti sve niže. Jer, kladim se da porez na dohodak neće pasti za onoliko za koliko će porasti troškovi imanja nekretnine.

...povijest se ponavlja...


Slovenija ima porez na nekretnine vrijednije od milju eura, francuska isto..Ali ne- naši će uvesti za sve nekretnine. Ovo je posljednji čavao u lijesu srednjeg sloja. Oni to neće moći platiti i preći će u sloj niže, a time će i država polako početi tonuti sve niže. Jer, kladim se da porez na dohodak neće pasti za onoliko za koliko će porasti troškovi imanja nekretnine.

Naravno da moraju uvesti porez svima,da plaćaju samo bogati ne bi se popunila rupetina u proračunu,doduše neće ni ovako ali malo će se dobiti na vremenu.
Smanjenje poreza na dohodak je svakako potreban ali će biti uglavnom kozmetičke prirode zbog vidi gore razloga,ne možemo mi platiti kolko oni mogu naštancati novih uhljeba i auta sa grijanim sjedalima.

"Only dead fish swim with the stream"

Inače spominje se komunalna naknada ali ne i komunalni i vodni doprinosi u kalkulacijama EU,ovaj prvi je posebno astronomsko visok,svatko tko je pravio kuću to vrlo dobro zna a EU i vladajući ga ignoriraju.
Ovo spominjem jer znčajno diže prosjek davanja za nekretnine/BDP.

"Only dead fish swim with the stream"

New Report

Close