Treba oporezovati imovinu, a ne nekretnine

Naslovnica Forum Komentari članaka Treba oporezovati imovinu, a ne nekretnine

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Tako to rade uhljebi. Ne kritiziraju porez na nekretnine zato što ga ne treba uvoditi, nego zato da bi predložili neki drugi porez?! Ne treba uvoditi nikakve nove poreze, treba smanjiti postojeće! Porez na nekretnine je dobar samo ako se radi o zamjeni komunalne naknade i ostalih poreza na nekretnine i to ako ukupan iznos koji se plaća bude isti ili manji od sadašnjeg.


Tako to rade uhljebi. Ne kritiziraju porez na nekretnine zato što ga ne treba uvoditi, nego zato da bi predložili neki drugi porez?! Ne treba uvoditi nikakve nove poreze, treba smanjiti postojeće! Porez na nekretnine je dobar samo ako se radi o zamjeni komunalne naknade i ostalih poreza na nekretnine i to ako ukupan iznos koji se plaća bude isti ili manji od sadašnjeg.

od uhljeba živimo pa smiri dojam malo.
a što se tiče zamjene komunalne naknade za porez, ja sam protiv jer u početku on može biti istog iznosa, ali kasnije će, uslijed neke nove krize ili deficita oni lijepo reći narodu da fali love pa će dići stopu i onda smo tek najebali. nikakvi porezi, odnosno ako već, onda za nekretnine vrijednije od 1.000.000 eura, kao u francuskoj i sloveniji.

...povijest se ponavlja...

Porez preko 500.000 eura mi je ok.
Ali porez na stanove i jedine nekretnine vrijednosti prosjecne 100-200.000 je glupost uz ovakve Hr plaće.
150.000 ili pola uhljeba treba otpustiti i onda ukinuti silne harace jer bar 75% gradjana zivim lose.

You've got to ask yourself one question: 'Do I feel lucky?' Well, do ya' punk?

Pa kad vec nisu uzeli porez na plaću i porez na materijal kojim si napravio kuću ili neku drugu imovinu, onda treba i porez na na sve i taj prijasnji porez 🙂

Ja sam za to da se pored poreza na nekretnine uvede jos i dodatni porez u iznosu od 12%(magicna brojka koja ne predstavlja nista) na sav gradjevinski materijal tako da se porez na nekretnine posredno pocme placat i prije nego se nekretnina izgradi.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Evo da nabrojim samo mali dio poreza koje sam platio na moju nekretninu do sada:

porez na dobit 20 %,
porez 12 %,
prirez 18 %,
PDV 25 % na svako zrno ugrađeno u nekretninu,
i još sigurno više od 50 raznih poreza , dozvola , odobrenja……..

Sve u svemu ukupno na zarađeno mi svi u Hrvatskoj plaćamo najvjerojatnije 95 % i sada nas još žele porezovati kao za nekretninu , pa onda na imovinu….

I kakve ima veze jel se radi o jednoj nekretnini ili nekoliko nekretnina ?

Pa gdje je kraj toj pljački ?

.

Jebate ostat ce jedino zrak za sada sta se nece oporezovat. Sunce je vec na neki nacin oporezovano kroz naknadu po KWh.

VLADA PLANIRA UBRATI DODATNIH 300 MIL. KUNA: Porez će se plaćati na građevinsko zemljište, garaže…

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

ideja da komunalna naknada preraste u porez na nekretnine je idio.tizam! komunalna naknada su namjenska sredstva koja ubiru lokalne jedinice i NAMJENSKI troše za održavanje komunalnog standarda u toj općini ili gradu, konkretno za održavanje javne rasvjete i plaćanje utroška struje za nju, održavanje prometnica, zelenih površina itd. i ta sredstva moraju ostati gradovima i općinama!! ukidanjem komunalne naknade nužno će doći do drastičnog pada komunalnog standarda jer će lokalne jedinice izgubiti taj strogo namjenski prihod koji se redovno ulagao u održavanje komunalne infratrukture! valja napomenuti da to nema veze s kom.doprinosom koji se plaća jednokratno prilikom gradnje objekta, a služi za izgradnju kom. infrastrukture!
umjesto da vlada oporezuje nekakav imovinski nadstandard koji pojedinci imaju u nekretninama (npr, nekretnine koje vrijede više od 1 mil.EUR), oni planiraju provesti dodatnu centralizaciju tj. oduzeti gradovima i općinama namjenski lokalni prihod kojim se održava i poboljšava standard građana, s glavnim ciljem da se dodatno natrpa lova u državnu kasu! obična pljačka od strane države, kako građana tako i gradova i općina!
p.s. a ovoj “biserki” mrak taritaš mogu pojasniti da su i nekretnine imovina!

Ignore: KressoM, delux


Jebate ostat ce jedino zrak za sada sta se nece oporezovat. Sunce je vec na neki nacin oporezovano kroz naknadu po KWh.

VLADA PLANIRA UBRATI DODATNIH 300 MIL. KUNA: Porez će se plaćati na građevinsko zemljište, garaže…

Zrak se već na neki način oporezuje, barem na Jadranu,osim ako ne odeš u neku Špičkovina i ostaviš auto u divljini, u protivnom fino platiš parking po ” jadranskim ” cijenama, a bome i specijalne cijene po trgovinama na Jadranu.
Tako da kada ovi iz sjeverne Hrvatske dođu na Jadran, a nisu imućni, sve više podsjećaju na nekadašnje čehe, piknih na plažama sve češći. Trebalo bi i to nekako riješiti, što ima netko kupiti u Konzumu 20 % skuplju hranu i jesti na plaži, neka plati Hamburger samo 100 % skuplji nego u centru Zagreba, može ga jesti uz pogled na more i neki od skupih reatauranta – neprocijenjivo.

Dobra strana priče je da je sve ovo strancima smiješno jeftino u najmanju ruku cijene su ” normalne “, tko kaže da nam država nije san snova?

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Treba oporezovati imovinu, a ne nekretnine ?

Zbog čega treba dodatno oporezovati imovinu , zbog čega treba dodatno oporezovati nekretnine ?

Da bi stekao imovinu i nekretnine već sam sto puta platio porez.

.

Joj pero, pa svi ste glasali za HDZ ili SDP što se tome ćudite?
Pa treba platiti sve te državne činovnike koji ničemu ne služe, pogledaj koliko imamo gradova općina i županija, više nego Kina.

Vidiš da su i HDZ i SDP protiv smanjivanja broja teritorijalnih jedinica, dakle za namiriti uhljebe treba dodatno oporezivati.
To je to … što je narod tražio to je dobio.

Svakome po zaslugama. Ja bih da se oporezuje 300 % da vidimo dokle narod može biti .lup. Očito do istrebljenja.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

sve ste napisali sto i kako treba napravit..ali cemu ovdje trosenje energije ,kad nis od toga ?

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

slažem se sa mrak taritaš. nema logike da se oporezuje nečiji stan od 50 m2, a ne nečiji račun u banci sa 4.000.000 eura. sve treba oporezovati, no time gubimo kvalitetu života i to će nas opet vratiti u recesiju. takav porez treba biti nizak , a ne 1-2% kako se spominje u medijima jer to je bolesno i to će baciti na koljena srednji sloj. Ako se uvede taj porez na nekretnine, prodat ću sve nekretnine koje imam u HR i bit ću postanar sa ugovorom o najmu i to je to. Nekretnine ću kupiti u državama koje su brižne prema onima koji kupuju nekretnine. To ujedno znači i da ću ljetovati u stranim državama puno češće jer mi ne pada na pamet plaćati ljetovanje kod nas duplo skuplje nego vani, uz istu kvalitetu i manjak sadržaja. Kad bi svi tako napravili, država bi brzo odustala, ali oni znaju da vi samo znate laprdati o uhljebima, no ništa niste spremni mijenjati. Zato će taj porez biti uveden i vi ćete ga svi plaćati.

...povijest se ponavlja...

New Report

Close