Premijer Orešković vraća forum koji je Vrdoljak obustavio 2013.

Naslovnica Forum Komentari članaka Premijer Orešković vraća forum koji je Vrdoljak obustavio 2013.

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Nijemci su dobri investitori jer imaju novac i tehnologiju. Postavljam pitanje zašto Nijemci nisu izgradili neku tvornicu automobila u Hrvatskoj? Imaju Mercedes, BMW, Audi, Opel, Volkswagen, Ford ali ne pada im na pamet da te brendove bar djelimično prebace u Hrvatsku. Ima nekih pogona koji proizvode dijelove i Nijemci će te dijelove kupovati dok im odgovara kvaliteta i cijena.
Razlog je što je poslovanje privrednih subjekata u Hrvatskoj jezivo teško. PDV je visok. Porezi su visoki i stalno se povećavaju. Državna administracija je glomazna, spora i korumpirana. Političari su nestručni i korumpirani. Sudstvo je sporo i korumpirano. Svi bježe od takve države.

Zašto bi izgradili tvornicu u Hrvatskoj!? Prije par godina je BMW je tražio grad za gradnju tvornice i javilo se više od 1000 gradova!?

Nažalost bilo je priče o proizvodnji Audi vozila za blisko istočno tržište u Rijeci i Ford-a u Splitu, ali od toga, baš zbog miješanje politike, nije bilo ništa. Po nekim saznanjima u oba slučaja su naši političari zahtijevali da proizvodnja bude u Zagrebu, a pomorski gradovi su bili interesantni baš zbog izvoza. Audi je zbog toga završio u Mađarskoj koja je vjerojatno bila povoljnija i jednostavnija što se tiče administrativnih prepreka, a mislim da je i Ford tamo završio.

New Report

Close