Orešković u Kitzbühelu najavio poteze kakvi se u hrvatskoj politici još nisu povukli

Naslovnica Forum Komentari članaka Orešković u Kitzbühelu najavio poteze kakvi se u hrvatskoj politici još nisu povukli

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Investitori će sigurno Oreškoviću smanjiti kamatne stope jer će on ponuditi program štednje i manji proračun koji nemože biti lošiji od Kukuriku zaduživanja Lalovca i Linića.

Kakav bi li dojam Orešković tek ostavio da je obećao da će se svim silama boriti za što skorije ostvarenje primarnog budžetskog suficita…..

Inače sam tajming nije baš najsretniji. Danas je godišnjica odbacivanja “obrambenog” tečaja švicrskog franka od strane SNB-a i njegovog munjevitog uspona što se u Hrvatskoj nazvalo njegovim “divljanjem”. Naravno da naši kreditori znaju da Hrvatska nema tržišnu privredu i sigurno su čuli i za našu “paradu” sa švicrskim frankom.

Drugo, nikada se ne smije zaboraviti da je Hrvatska na tzv. “indeksu beznačajnosti” (postotak izvoza industrijskih proizvoda u Njemačku kao dio BDP-a) sa oko 1,5% prva u Evropi. Drugo mjesto dijele Srbija i Estonija. Na dnu su Češka, Slovačka, Madžarska itd… koje je Njemačka uklopila u svoju izvoznu privredu čije su one danas značajne komponente.

Indeks beznačajnosti ima svoju seku (indeks mizerije; zbir postotaka nezaposlenosti i inflacije) i uvije idu ruku pod ruku jer onaj koji je bijedan taj je i beznačajn. Obično ih prati i dobronamjerni ali strog i neumoljiv rođak – takozvani primarni budžetski suficit.

Naši kreditori sve to znaju, a nadajmo se da to zna i Orešković

inozemni javni dug iznosi oko 300B kn, dakle oko 90% BDPa i tu nikakve “kozmetičke” mjere ne pomažu a pogotovo ne proširivanje porezne baze porezom na nekretnine, dakle na sve građane koji imaju neko vlasništvo, kojime bi se destimuliralo motor gospodarstva i uzelo to malo slobode svoga doma i vlasništva koje smo uspjeli sačuvati

poreznu bazu treba proširivati na druge načine a kako je Hr najveći problem upravo potrošnja, koštanje i kaos Hr državnog i javnog sustava tako treba krenuti od uzroka problema a ne od kraja

gdje su tih 300B kn???, ma ako se ne zna za sav dug, onda se svakako mora znati gdje je i u čije đepove otišlo 150B kn za koje nas je sdp zadužio u zadnje 4 god ???

tko bi sada to trebao vratiti, devastirani relni sektor koji stvara ili bar pokušava stvarati dodanu vrijednost i koji pod čižmom fiskalnih i parafiskalnih opterečenja, regulacijskog kaosa i pravne nesigurnosti jednostavno umire i nestaje ili javni povlašteni monopolistički sektor, koji uživaju sve povlastice, prava i sigurnost države koji ne raditi radi apsolutno ništa osim prodaje magle i obveznica.

sve kad-tad dolazi na naplatu a cijela država nam propada jer je bazirana na ničemu i ako se hitno ne okrenu pozicije, zakoni prirode će uzeti stvari u svoje ruke a dok priroda ne postigne ravnotežu, biti će sranja kakva još niste vidjeli!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

da …i mene je malo strah tih…AJDI-i….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close