FOTO: Zavirite u novu Lidlovu trgovinu u Zaprešiću

Naslovnica Forum Komentari članaka FOTO: Zavirite u novu Lidlovu trgovinu u Zaprešiću

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Nedvojbeno ,to su karcinomi hrvatske ekonomije

Hrvatska je “bacila” sve na trgovinu a jako je loš trgovac, što pokazuju i podaci u trgovinskoj bilanci iz godine u godinu. Godišnje se nakuplja dug od više milijardi jer postoji eklatantni nesrazmjer u odonsu uvoza i izvoza roba. Nadležni se ponašaju kao da taj dug krajem godine negdje nestaje i kao da nije stvarni dug. Koga oni takvim razmišljanjem varaju? Najprije sebe pa sve ostale. Hrvatska se mora pobrinuti da ojača domaći proizvodni sektor, koji se je srozao na niske grane i koji postoji još jedino u nekim simboličnim okvirima s obzirom na učinak i konkurentnost. Jasno i ovakve investicije su dobre ali investira se previše jednostrano (trgovina). U druge investicije i poslove (proizvodnja) strani ulagači se ne upuštaju jer postoje mnoge prepreke koje takva ulaganja čine neatraktivnima i skoro nemogućima. Počevši od birokracije nadležnih tijela, pa ostarjelom Zakonu o radu, sindikatima s velikim utjecajem na politiku i provedbu zakona, neke domaće neprihvatljive specifične uvjete, isplata otpremnina radnicima i još puno toga. Što se same trgovine tiče, da bi trošio moraš imati raspoloživ novac. Da bi imao raspoloživ novac, moraš imati posao tj. siguran posao. Mislim da je koncentracija trgovine u RH premašila trenutačnu potražnju i potrebu te da će u skoro vrijeme doći do gašenja nekih lanaca (vjerojatno domaćih) ili preuzimanja. Jedini dobar efekt cijele priče bi trebale biti niže cijene proizvoda jer se u ovakvim uvjetima svi bore za iste kupce, a kako je ponuda sudeći po svemu premašila potražnju, sve ukazuje upravo na to da će kupci profitirati u smislu nižih cijena.

Plaćeni članak?

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

a što nam nude? jebenu svinjetinu na 1001 način, špricano voće i parizer, a sve to uz jebeni zamrznuti kruh iz rumunjske i mađarske…navali narode. to se odnosi i na ostale, ne samo na ove.

...povijest se ponavlja...

jeli se samo meni cini da nas poslovni neumorno reklamira neke firme ???
ili placena reklama ?

Novac je definitivno apsolutni zakon u svemu i ono što je strahovito jezivo u toj priči oko totalne vladavine novca je to što u njoj nema ničeg što bi čovjeku bar nagovijestilo da možda nije roba, da možda nije rob. Nažalost ta vladavina novca je postala činjenica van koje se uopće ne razmišlja ni ne traži alternativa tome. To je osnovni koncept kapitalističkog društva u koji smo mi nažalost upali iako smo jučer bili korak naprijed od njega. Vratili smo se korak unatrag, u mrak smo se vratili, da u definitivni mrak svemoći novca. To je za današnje vrijeme, za dvadeset i prvo stoljeće, užasno pogotovo s obzirom da smo imali jedan idealan sistem koji je samo trebalo unaprijediti. Jer u tom sistemu po kojem se danas toliko pljuje je bio temeljni zakon da je čovjek nešto drugo a ne roba i postojala su neka etička i moralna načela. Danas ne postoje uopće. Danas ti ostaje jedino mogućnost da se pokušaš što skuplje prodati. To je jedan odvratni perverzni sistem vrijednosti, sistem koji etički ne vrijedi ništa, to je najgori oblik najcrnjeg kapitalizma.

moze li netko reci koliko % su VSS mjesta?

Naši Kolonizatori ulažu velike novce (od dobivenog jeftinog kredita) kako bi povečali dobit i uništili domaću trgovinu prodajući uglavnom uvoznu robu a zapošljavajući vrlo malo ljudi.

Naši Kolonizatori uglavnom jačaju (ulažu) u trgovačku mrežu kako bi mogli prodavati što više robe iz svojih matičnih država , kako bi što više jačali svoje gospodarstvo , kako što više zapošljavali svoje radnike.

Zbog toga oni vrlo malo robe prodaju proizvedene u Hrvatskoj i zbog toga naše gospodarstvo propada i naši nezaposleni su osuđeni da napuste Hrvatsku i zaposle se u državama naših Kolonizatora.

Hrvatsko gospodarstvo nije u mogučnosti konkurirati našim Kolonizatorima.

.

Ovo je stvarno reklama za nekoga tko nikada nije ušao u Lidl. Što se to promijenilo za kupce osim veličine? Ništa. Identično izgleda i Lidl na Laništu i onaj na Knežiji u Zagrebu. Pokušavaju se civilizirati da ne izgledaju kao second hand shop s razbacanim artiklima. Možda su jedino u tome uspjeli. Da slože police. Ali vi već tri dana pišete o novom konceptu i o Lidlu. Previše.

New Report

Close