HBOR više ne smije biti ‘kasica prasica’ za one koji prvi zagrabe

Naslovnica Forum Komentari članaka HBOR više ne smije biti ‘kasica prasica’ za one koji prvi zagrabe

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Zasto ne mogu vidjet cijeli clanak???

Ovaj Openhajmer je obični mlatimudan koji je nekad dobru firmu svojim lošim vođenjem doveo do stanja u kojem danas je, a to je nigdje. Pa Ingra danas ima ukupno 8 zaposlenih i on bi išao osvajati Skandinaviju i šta ja znam šta još?? Smiješno. Ingra danas nema niti prebijenog bagera, a kamoli ljudske resurse s kojim bi se nešto moglo osvajati. Od Ingre je danas ostalo samo ime, a sve drugo je jedna velika nula. I nikad više taj neće dobiti niti jednu bankovnu garanciju, nisu banke lude da ih takvima daju. Danas u HR ima građevinskih firmi za koje većina nije nikad niti čula, a koje mogu dobiti bankovnu garanciju kad i kakvu hoće (Kamgrad, Radnik, Strabag, KFK Tehnika…). Ako će netko iz HR nešto osvajati, onda će to biti ovi koje sam nabrojao, a ne nikakva Ingra. Ingrin direktor će tu i tamo dati neki intervju, najavljivati nove nepostojeće poslove, ali od svega toga ništa, jer danas se poslovi dobivaju na malo drugačiji način nego kako su to oni naučili za vrijeme Tita i nesvrstanih. I za koju godinu će i ovdje biti game over, kao i na mnogim drugim bivšim velikanima koji se nikad nisu prilagodili novim okolnostima i vremenima.

@kaufman Baš tako, od riječi do riječi. Čudim se samo ovima koji prenose njegove gluposti…

INGRA je zakon, išto je dokazala izlaskom iz PSN a u koju su je gurnuli oni koji su je htjeli likvidirati u vrijeme kada bi se to najmanje primijetilo, u jeku krize.Sramota da HBOR neda garancije za sigurne poslove u zemljama sigurnih platiša gdje INGRA ima reputaciju.
Nema ni bagera kažete. Evo ima Vijadukt i bagera i preko 1000 radnika pa vidite kako mu ide uz masu dobivenih poslova, još se koprca i kad tad će se morati restruktuirati i posložiti kao što je to morala i INGRA. A i DLKV nije niš bolji. Samo polako, kriza tek jenjava…

neće uvijek biti ovako.

Megido01, ti si totalno neobjektivan što se tiče Ingre, pišeš tu po forumu o njoj kao o nekoj firmi koja samo što nije postala u najmanju ruku drugi Hochtief (ako si ikad za njega čuo), kao da se u njoj skrivaju neke vrijednosti koje nitko živ na ovom svijetu ne vidi (osim par ljudi tu na forumu ingre, uključujući tebe) i kojoj će za par dana kad ugovori sve te silne nove poslove cijena dionice narasti s tri kune koliko je sad na petsto, šesto ili šta ja znam koliko više, a dioničari će se preko noći silno obogatiti…
A realnost ti je takva da je to firma koja više neće ništa bitno niti značajno ugovoriti, jer pod broj jedan niti nema sa čime bilo kakav ozbiljniji posao izvesti, a pod broj dva nitko joj niti neće dati potrebne garancije bez kojih se nikakav ozbiljniji posao ne može ugovoriti. A ako nisi znao, bankovne garancije se ne dobivaju samo zato jer je netko nešta ugovorio ili se sprema ugovoriti, niti jer je prije 50 godina nešto u Africi napravio ili iz sličnih razloga iz kojih ovaj Openhajmer misli da bi mu ih netko trebao dati, nego na temelju boniteta firme odn. u slučaju većih garancija gotovo svi moraju dati potrebne kolaterale (hipoteke, depozite i sl.), a sve šta Ingra ima odavno je već založeno i nema šanse da joj ijedna banka bez toga da bilo kakvu garanciju.
Tako da ti bi bolje bilo da se po pitanju Ingre spustiš na zemlju, prihvatiš da si i ti i većina ostalih koji tu imaju neku lovu popushio i kreneš dalje, jer tu ti kruha nema…

Koji pušing je ovdje bio. Pušing….

Tipično za hrvatsko novinarstvo, davati medijski prostor, dokazano lošim menadžerima, da prosipaju pamet…. INGRA već dugo nije građevinska kompanija nego negativni primjer poslovanja i političkog iživljavanja sumnjivih i spornih mediokriteta! Baš me zanima koja je njihova konkurentska prednost? Da nije looser sa slike?

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

kaufman

Nisi u pravu. Garancije se mogu dobiti i preko kooperanata ako nisi znao (Tehnika…)

Ozbiljan investitor ne vjeruje da se obogatio ili da je osiromašio zbog dnevnih ili mjesečnih fluktuacija cijena.

Lik sa slike je dokazani “stručnjak” u čijoj su se upravljačkoj i nadzornoj strukturi izredali svi “utjecajni” pametnjakovići (čitaj: kamarila i prirepci) i nema pomoći jer ne razumije/u poslovanje! Da se ne gura za mjesto PU u HBOR? Da krivosuđe funkcionira ispravno vjerojatno bi mu Remetinac bio polazna točka!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

nije čudno da se oko kasice prasice ponekad dogode svinjarije

Kolege ove izjave su šokantne. Zar Vi stvarno ne vidite potencijal kod Ingre. Evo kolega napise jucer da samo Ingrino ime na komadu late vridi tih para. Koliko je to onda porcija gulaša za gladne??? Sad ako cijena nastavi padat onda jasno necemo prodat cijelo ime vec ako dodje na 2 kune ja bi prodao samo 4 slova i to ne prva 4 nego bi namjerno ispustio neko u sredini da kupcu maximalno otezam. Recimo na 2 kune bi prodao samo INRA,a na kunu i po INA(pa bi naivci mislili kako su dobro prosli i za kunu i po kupili INU)

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

New Report

Close