U Udruzi Franak tvrde da Erste krši zakon, Erste demantira navode

Naslovnica Forum Komentari članaka U Udruzi Franak tvrde da Erste krši zakon, Erste demantira navode

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

“Naime, ako se neki zakon ukine, sve ono što je na temelju takvoga zakona učinjeno prije ukidanja vrijedi i ne poništava se, ističu iz Udruge Franak”

Frankovci su seronje. A to isto onda ne vrijedi i za kredite u švicarcima? Ako je zakon ukinut ili izmjenjenjen sve učinjeno prije ukidanja ili izmjene vrijedi i ne poništava se pa prema tome zašto bi se vaši krediti preračunavali u eurske od trentuka sklapanja a ne od 30.09.15 kad je stupila na zakon izmjena?!
seronje…

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

TwinSpark, drž se ti bolje “superkvalitetnih” automobila iz avatara, jer niti pravo ti očito nije jača strana.

Joj, daj, vi kojima je glavni ekonomski stručnjak udruge fuckin’ ivan lovrinović mi se javljate držati propovijedi o struci i stručnosti!

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

banka je ovdje u pravu, a udruga franak mlati bez veze praznu slamu i radi pritisak! pa normalno ako zakon bude poništen, da onda i sve te konverzije padaju u vodu i sve se vraća na staro!

Ignore: KressoM, delux

Dečki, nemate vi blage veze niti o pravu, niti o pravnim normama, a bome vam niti logika nije jača strana.

Po vašoj logici i tumačenju (a tako je napisano i u tekstu aneksa), u slučaju da sud poništi zakon sve bi se vratilo na staro kao da ga nikad niti nije bilo i svi pravni učinci koji su proizašli dok je zakon bio na snazi bili bi jednostavno anulirani kao da ih nikad niti nije bilo. Po toj logici bi, da Sabor danas iz bilo kojeg razloga jednostavno ukine npr. zakon o obveznim odnosima, svi pravni učinci koje je taj zakon ikad proizveo bili ništavni, kao da zakon nikad nije niti postojao?!
E pa vidite, to vam ne funkcionira tako i ovi pravnici iz Erste banke koji su pisali taj sporni članak to vrlo dobro znaju, i prestrašno je na koji se perfidni način pokušava zastrašivati ljude. Ako/kad se neki zakon ukine, od tog trenutka prestaju vrijediti njegove odredbe. Međutim, svi pravni učinci koje je neki zakon do trenutka ukidanja proizveo i dalje ostaju na snazi, jer bi u suprotnom imali pravni kaos i nered koji vas dvojica teško da možete pojmiti. Zbog toga su se banke i dogovorile s HDZ-om i njihovim ustavnim sucima da će zakon i ukinuti u tjednu nakon izbora, prije nego pravni učinci navedenog zakona počnu stupati na snagu. Al su se malo zaj….., jer kako stvari stoje HDZ će i dalje ostat u opoziciji. Konkretno, ako neka osoba potpiše aneks ugovora i izvrši konverziju svog kredita iz CHF u EUR, a zakon nakon toga bude ukinut, ta konverzija je provedena i više ne može biti poništena. Svaki pravnik, a pogotovo ovi iz banaka sve to vrlo dobro znaju, ali vežu konja gdje gazda kaže i usput prostituiraju ugled svoje struke (ako ga uopće imaju). U tom slučaju banka može eventualno tužiti državu koja je zakon donijela i od nje potraživati štetu koju bi imala.
Sporni članak iz aneksa nije u skladu sa zakonom i budući da u svakom ugovoru postoji nešto što se zove salvatorna klauzula, u slučaju bilo kakvog spora utvrdit će se da je konkretni članak protuzakonit, pa neće niti vrijediti.

A vas dvojica, bolje se malo educirajte prije nego što pišete o stvarima o kojima pojma nemate.

LP

@kaufman👍

'ko zadnji, magarac...[img]http://www.pic4ever.com/images/www_MyEmoticons_com__fishing.gif[/img]

New Report

Close