Banane, auti i televizori raskrinkali izvozni bum

Naslovnica Forum Komentari članaka Banane, auti i televizori raskrinkali izvozni bum

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Svaki dan netko ulovi ove Milanovićeve SDP Kukuriku vladare u laži.

Bojim se i pomisliti koliko će još kostura sljedeća vlada naći po ormarima.

.

E moj Pero HDZ je ostavio toliko kostura SDP-u tako da će i nakon SDP-ovog mandada ako HDZ osvoji izbore još uvijek nalaziti svoje kosture od prije 4 godine. Kosture ostavljaju i jedni i drugi. Ima ih više nego u egipatskim piramidama.

Majke ti mile… ovi “naši “tudumi” su izmislili ekonomiju!


Uhljebi-SDP-a-u-zadnji-tren

tehnička-Vlada-zapošljava-nove-radnike


osebno nas zanima hoće li prijam dvoje savjetnika za odnose s javnošću pridonijeti bržem rješavanju problema na područjima posebne državne skrbi, odnosno na ratom stradalim područjima?, poručuju u Zajednici povratnika

Zajedncia povratnika Hrvatske uputila je otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću, potpredsjedniku Vlade i ministru regionalnog razvoja i fondova EU Branku Grčiću, predstojnici Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Mireli Stanić-Popović te ministru uprave Arsenu Bauku.

Na pismoa ih je nagnalo zapošljavanje sedam novih djelatnika po hitnom postupku, i to Vlade koja je do izbora tehnička.

“U Narodnim Novinama br. 110/15 od 13. listopada 2015. godine Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje raspisao je natječaj za prijam u državnu službu po izvanrednom postupku za sedam izvršitelja.

Broj radnih mjesta u Državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje povećan je Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem redu Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje od 24. rujna 2015. godine klasa: 011-01/15-02/02, ur. Broj: 510-07-01-02/2-15-10.

U preambuli spomenutog pravilnika navodi se da je prethodnu suglasnost na izmjene i dopune dao Ministar uprave.

Zajednica povratnika Hrvatske postavlja pitanje je li u vrijeme kada je Sabor Republike Hrvatske raspušten i kada Vlada RH obavlja tehničke poslove dopušteno i zakonito primati nove državne službenike i namještenike i jesu li oni uopće potrebni?

http://direktno.hr/en/2014/direkt/27768/Uhljebi-SDP-a-u-zadnji-tren-tehni%C4%8Dka-Vlada-zapo%C5%A1ljava-nove-radnike.htm

.

Pero7, gdje je HDZ rekao da će takve otpuštati? Pa to je njihov izum smanjenja nezaposlenosti, samo će još ako dođu na vlast, uhljebiti nove, ali svoje


E moj Pero HDZ je ostavio toliko kostura SDP-u tako da će i nakon SDP-ovog mandada ako HDZ osvoji izbore još uvijek nalaziti svoje kosture od prije 4 godine. Kosture ostavljaju i jedni i drugi. Ima ih više nego u egipatskim piramidama.

treba njima svima zabraniti ormare u uredima, ovako se to nakupilo od svih

sad će to Brane preračunati, neće to tako biti, pa nismo mi banana država, ostade samo kora

Pa kad su nekidan napisali da izvoz raste jer Hrvatska raste, ja sam pitao sto mi to proizvodimo? Zato hvala na ovom clanku idem popodne odmah brat banane u Dugopolje i uzest jednog mercedesa u nasoj tvornici kraj Krapine. Kakva je ovo statistika. Ispada kad Vlada kupi 500 Audija da je to po ovome izvoz. A lude drzave srce ti Irudovo.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Pobogu dosta više sa ovim glupostima. Rast proizvodnje i rast izvoza su dvije odvojene kategorije pa se tako i vode. Ako Dukat uveze (svoje) mlijeko Ljubljanskih mlekarni pa ga izveze u Srbiju/BiH normalno je da će se to mlijeko računati kao izvoz Hrvatske ta računa se i kao uvoz u Hrvatsku. Koliko firmi ima distributivne centre za Balkan u Sloveniji – sve to ide u službeni izvoz Slovenije. Glavno da je ista metodologija za uvoz i izvoz, ostalo su trice i kučine.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Ako uvezemo banana, za recimo 100 mio. kuna, a izvezeno za 110, onda je razlika 10 mio. a ne 110 mio. kuna, izmedju izvoza i uvoza. Bar je to jednostavno provjeriti. Isto vrijedi i za automobile. Ali tvrditi, da nam industrija raste samo 1,9% a da je ona nostitelj izvoza, moze samo neki tupavko, a ne kompetentni novinar. Zemlje sa najvisim rastom izvoza, izvoze pamet i kompletna rjesenja (solutions), odnosno segmenitirane usluge, mahom iz IT podrucja. Primjera radi: vise kosta software, odnosno prilagodjeni program za neko montazno rjesenje u automobilskoj produkciji, nego hrpa zelejza, koje se zove Kuka-robot.


Ako uvezemo banana, za recimo 100 mio. kuna, a izvezeno za 110, onda je razlika 10 mio. a ne 110 mio. kuna,…

A di smo proizveli tih banana u vrijednosti 10 miljona?? Meni je logicnije da smo uveli 100 miljona,a izvezli 50 jer smo sa bar 50 nahranili majmune.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Konačno smo potvrdili da smo ono što smo već odavno znali – banana republika. Velesila za banane! [emo_smijeh]



Ako uvezemo banana, za recimo 100 mio. kuna, a izvezeno za 110, onda je razlika 10 mio. a ne 110 mio. kuna,…

A di smo proizveli tih banana u vrijednosti 10 miljona?? Meni je logicnije da smo uveli 100 miljona,a izvezli 50 jer smo sa bar 50 nahranili majmune.

[/quote]

Pa ne moramo proizvoditi banane da bismo na njima zaradili. Ima i kupi jeftino, prodaj skupo ili provizija na import-export posredništvo.

I mi smo 2004.g. glumili izvoznike, a zapravo smo radili REEXPORT robe
iz Njemačke za Srbiju / samo smo prefakturirali na granici i uvećali cijene/

Dobili smo ogroman kredit HBOR-a, s subvencioniranom kamatom , koji smo
2007. vratili.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close