Predsjednica Grabar-Kitarović zatražila sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost

Naslovnica Forum Komentari članaka Predsjednica Grabar-Kitarović zatražila sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

“Ne želim u Hrvatskoj gledati scene kakve viđamo u Makedoniji, Srbiji ili Mađarskoj”, istaknula je Grabar-Kitarović.

To nije samo humanitarno nego i sigurnosno, gospodarsko i socijalno pitanje, zato želim znati da smo spremni te ljude dostojanstveno zbrinuti, te istodobno osigurati da hrvatski građani žive u sigurnosti i sačuvati stabilnost zemlje, poručila je.

Ustvrdivši kako to nije kratkotrajna kriza, predsjednica je naglasila kako treba sagledati sve njene aspekte i pripremiti se na mogućnost da druge zemlje EU-a zatvore granicu prema Hrvatskoj.

.

U Hrvatsku je ušlo već oko 1.000 izbjeglica.
U Srbiji ili blizu je 10.000 izbjeglica.
Vjerojatno će još ovaj tjedan biti 20.000 izbjeglica spremnih da uđu u Hrvatsku.
Njemačka, Austrija,Mađarska , Slovenija….već su blokirali ulaz u svoje države a Hrvatska prima sve izbjeglice.
Očito je da ova SDP Kukuriku vlada nezna rješiti ovaj problem.

“Predsjednica:
krajnji čas za definiranje politike prema izbjeglicama
Hrvatska je jedna od rijetkih novih članica koja za bruxelleskim stolovima, u Europskom vijeću i Vijeću ministara unutarnjih poslova, nije dovodila u pitanje svoju obvezu da solidarno snosi teret vala izbjeglica, a broj izbjeglica koje bi Hrvatska trebala

Predsjednica Republike postavila je pitanje sazivanja sjednice Vijeća nacionalne sigurnosti u trenutku kad se taj zahtjev više nije mogao odgađati. Vjerojatno je izbjegavala to pitanje potegnuti prije kako se u javnosti ne bi interpretiralo da se u predizbornoj političkoj areni upliće u stranačku politiku i da zahtjevom za održavanjem sjednice Vijeća i taženjem da se u njegovu okviru počne oblikovati važna javna politika: politika hrvatskog odnosa prema izbjeglicama i migrantima, koji iz Srbije počinju prelaziti hrvatsku granicu, dovodi u pitanje vjerodostojnost Vlade.

Hrvatska, za razliku od Njemačke, nije tako dobro organizirana država, Milanović je već u proljeće prošle godine, u vrijeme poplava, pokazao da u krizi nema nikakvih liderskih sposobnosti, a posljedice njegova poigravanja državom u ovom bi slučaju mogle za Hrvatsku biti dugoročne i teške. Zato je važno što je Predsjednica podsjetila Vladu da je posljednji trenutak da se u okviru državnog vrha započne oblikovati javna politika prema krizi koja je već započela.”

.

Ova vlada ne zna tko im glavu nosi

U-Hrvatsku-ušlo-oko-1200-migranata;

818-muškaraca-189-žena-184-djece

http://direktno.hr/en/2014/direkt/25148/U-Hrvatsku-u%C5%A1lo-oko-1200-migranata;-818-mu%C5%A1karaca-189-%C5%BEena-184-djece.htm

.

New Report

Close