Nakon Marathon Oli-a i OMV-a, i ExxonMobil odustaje od bušenja nafte u Jadranu?

Naslovnica Forum Komentari članaka Nakon Marathon Oli-a i OMV-a, i ExxonMobil odustaje od bušenja nafte u Jadranu?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Barbaricu napuštaju svi bušači, ostaju samo Vrdoljakovi

Ako jucer nije bilo danas je sve jasno. Prica o spornoj granici s Crnom Gorom je bacanje prasine u oci. Jasno je da globalne kompanije odustaju zbog odustanka od investicija, stednje i niskih cijena nafte koje ocekuju i u doglednoj buducnosti. Pored toga radi se o relativno malenim projektima koji ne mogu proizvesti zadovoljavajucu ekonomiju obujma i razinu rentabilnosti. Dakle, projekt istrazivanja nafte u jadranskom podmorju je propao ili je odgodjen na dugo vrijeme. Eh sad to treba reci javnosti i neuspjeh prikazati u pravome svjetlu.

Davno sam rekao da je to samo još jedan u nizu političkih pamfleta ove vlade. Nafta na 50 US$/barel i bušit će jadran na 400 m dubine mora, ha ha, kako da ne!! Nije tragedija što vrli ministar ne razuije što prića, već ni dobar dio ine, koji je došao sa mađarima. Malo pogledajte na oil&gas stranicama kako se ugovori otkazuju i na kojim poljima, a oni će bušit jadran? Btw, pitajte stručnjake iz ine kako su prošli sa zadnje četri bušotne u sjevernom jdranu, gdje je dubina ispod 100, i gdje posao obavlja jacketica. Al nije tragedija u ministru i “stručnjacima” iz ine, nego u 4 milijuna glupana koji to puše!!

Fahrudine, moje najiskrenije mišljenje je da su znali od poćetka da od tog bušenja neće biti ništa, nego fučkaš koji milijun ako skupiš nešto političkih bodova. Da ne bude da samo nagadjam, popričajte sa geolozima i bit će vam sve jasno. Total je otkazao 75% svog istraživanja na antlatiku (zapadna afrika), Eni svaki dan otkazuje ugovore i plaća penale, a netko će istraživati jadran?, Osim toga seizmika za srednji jadran postoji još iz 60′ godina prošlog stoljeća i ne obećava puno. Bušaći, odn. naftaši to znaju, al sad to ne rade naftaši već političari koji se ne mogu nigdje zaposliti nego u stranačkom krilu. Nasreću gospodo odzvonilo vam je. Opet ode sve na politiku, al zamislite kakav je tj SDP kad će nakon onakog kriminalnog HDZ-a izgubit izbore i ako Bog da nestati sa poitičke scene u HR

velike-naftne-tvrtke-stopirale-200-milijardi-dolara-vrijedne-projekte

Kako bi zaštitili interese svojih investitora, najveći naftni giganti zaustavili su nove projekte vrijedne 200 milijardi američkih dolara kao odgovor na drugi ovogodišnji pad cijene nafte.

http://www.poslovni.hr/svijet-i-regija/velike-naftne-tvrtke-stopirale-200-milijardi-dolara-vrijedne-projekte-299664 [poslovni.hr]

Bužati Jadran i vaditi naftu nije se isplatilo kada je barel bio više od 100 $ a kamoli sada.

Ova Kukuriku vlada još ni jedan projekt nije sprovela , odustali su i od Omble , nastavljaju uništavati (po zadatku ?) i Imunološki…..

.

nafta nema cjenu!i to je glavni razlog!da je 90usd nebi oni gledali u sitnice[emo_zloban]

New Report

Close