Grčić o pisanju Bilda: Situacija u Hrvatskoj nije dramatična kao u Grčkoj

Naslovnica Forum Komentari članaka Grčić o pisanju Bilda: Situacija u Hrvatskoj nije dramatična kao u Grčkoj

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/bild-hrvatskoj-zbog-lose-vlade-prijeti-bankrot-1007106

Ekonomska situacija u Hrvatskoj dramatično se pogoršala i sada joj, baš kao i Grčkoj, zbog lošeg upravljanja prijeti državni bankrot – piše nedjeljno izdanje najčitanijih njemačkih novina Bild, potkrijepljujući svoje tvrdnje “tajnom analizom” Europske komisije napisanom 19. svibnja.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/dok-se-mi-bavimo-ii-svjetskim-ratom-nijemci-nas-vide-uz-bok-grckoj-1007137

Hrvatska se cijeli svibanj bavi Drugim svjetskim ratom.
I tako već desetljećima.
Zadnji takav slučaj jest subotnji kumrovečki pir sumanute pameti.
Istodobno, njemački Bild, daleko najtiražnije njemačke dnevne novine, donio je opširan članak u naslovu kojega strši upozorenje – Hrvatska bi mogla postati nova Grčka!

Nijemci zatim nabrajaju što ne valja kod nas:
„1. Nedostaje kontrola državnog proračuna;
2. Val prijevremenog umirovljenja nije prestao;
3. Mjere za oživljavanje ekonomije nisu poduzete;
4. Detaljni poslovni plan za državnu imovinu, koji je trebao već u listopadu 2014. biti gotov, nije ni do danas napravljen;
5. Trgovački sudovi za izbjegavanje neurednih stečajeva igraju samo sporednu ulogu.“
List posebno naglašava kako je za hrvatsku ekonomiju jako važno dokazati da je Hrvatska doista pravna država te u tom kontekstu navode i Sanaderov slučaj.
„Bild“ zaključuje: „No je li Hrvatska na putu prema pravnoj državi, pokazat će se i ranije.
Očekuje se da će do 15. lipnja Ustavni sud odlučiti hoće li kazneni postupak protiv bivšeg premijera Ive Sanadera biti ponovno otvoren.

.

tek će biti, i biti će dramatičnija

što on zna što oni pišu, ne pišu na srpskohrvatskom

Ma dobro to je sve poznato od devedesetih, bankot je vrlo izvjestan i ne mora biti loš, u privatnom sektoru i tako se više nema što uzeti, znači na red dolaze otpuštanja i smanjenje plaća javnog,ali na žalost nije samo to, primjerice mnogi si neće moći priuštiti zdravstvenu zaštitu.

U Njemačkoj novinari ne pišu “subjektivne ocjene” ni u žutoj štampi. Grčić je dobro rekao za sve ono što on govori: to su sve njegove “subjektivne ocjene”. Problem Grčića je što on stvarno misli da nešto radi dobro. Rekao je dobro Konfucije: “tko ne zna i ne zna da ne zna je i.d.i.o.t i bježite od njega”

Ovaj Grčić je bio loš i kao vojnik SAO Krajine. Zar mi moramo i najlošije Srbe sebi uzeti za Ministre. I među Srbima ima kvalitetnih ljudi a mi uzmemo prebjege, komuniste i slična govna.

Hrvati su neuki i nesposobni.

Pumpanje histerije

Kada ne bi bilo dosadno, bilo bi zabavno. Opet se pumpa histerija na temelju teksta u jednom tabloidu. Budući da se mediji u Hrvatskoj ne mogu odlijepiti od tablioda, bilo bi dobro da – za promjenu – pogledaju što je u zadnje dvije-tri godine o Hrvatskoj pisao Wirtschaftswoche.

Nivo diskusija i analiza najvažnijih činjenica je takav da izaziva mučninu.

Koji god narod vjeruje da ce ga politicari zvuci iz krize je osudjen na propast.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close