Kako je Piketty postao ‘plaćenik’ i ‘marginalac’

Naslovnica Forum Komentari članaka Kako je Piketty postao ‘plaćenik’ i ‘marginalac’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Najzad jedan odličan tekst u Poslovnom dnevniku! Pravo osvježenje!

Ako mogu sugerirati – ne samo ovom autoru nego i ostalima – pokušajte otvoriti temu što narod s ovakvim shvaćanjima traži u EU. Kako je nekome uopće moglo pasti na pamet učlanjivanje Hrvatske u EU? To je otprilike na nivou uzimanja kredita u švicarskim francima – ili, kada smo već kod toga, čežnje za uvođenjem eura.

Karakteristično je za tu nacionalstiču ideologiju da uvijek postavlja ideološke ciljeve kao same za sebe bez ikakvog interesa za uvidom u njihov sadržaj. Naravno da onda usljede golema razočarenja kada se pokaže da je svako učlanjnenje jako daleko od integriranja (tlapnje o tzv. “euro-atlantskim integracijama”).

Faktor nacionalnog karaktera je prokleta stvar ali se njegova važnost ne može prenaglasiti.

ma baš mi je drago da se uzima od krupnog kapitala, uzmi 20% kapitalistu i daj državi jer će država sigurno puno produktivnije uposliti onih 20% radnika koji će kod njega ostati bez posla. a da se olakša situacija onim sitnijim ribama koje bi mogle imati problema s plaćanjem tog poreza, ako u tom nasljedstvu recimo žive, najbolje bi rješenje bili predujmovi, da svatko od navršene recimo četrdesete godine života godišnje plaća 1% svoje ukupne imovine koju će jednom nekome ionako morati ostaviti. naravno osim ako potpiše ugovor s državom da će to sve ostaviti njoj.

Izgleda da će uskoro početi veliko čišćenje. Već je davno trebalo to uraditi.
Ima ih kojoi su s vrečama novca odlazili u Austriju, a kod nas uništavali komnpromitirajuću dokumentaciju. Međutim postoje dokumenti o tim ljudima vani i
ne će se dugo moći pričatikako nema dokaza, da pojedinci nisu na nezakoniti na-
čin stekli svoja bogatstva. Za to vrijeme ljudi su ginuli za Hrvatsku, Treba
Angela opet nekoga potsjetiti, da je upoznata s činjenicama kako su se kod nas
rađala bogatstva.

New Report

Close