Gospodarski program HDZ-a jedina alternativa krizi i depresiji

Naslovnica Forum Komentari članaka Gospodarski program HDZ-a jedina alternativa krizi i depresiji

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

mogao bi se taj program podijeliti novinarima pa da svi vidimo šta je to. jedino ako nije vojna tajna u pitanju.

who dares, wins

@ Verdi

Nije još gotov. Do polovice.

Zna se samo da će realizacija trajati desetljećima.

Po tome HDZ bi trebao imati 6-7 uzastopnih mandata u Saboru, da ih sprovede.

Ma kakvi gospodarski programi,jedini program je obmanuti narod da se dočepaju vlasti,nakon izbora 4 godine vegetiranja,život na lijepoj plaći,službeni automobili,kartice za peglanje,službena putovanja da se nakupe dnevnice i sklope poslovi za rodbinu i prijatelje.Nakon toga opet dolaze izbori i igre mogu početi…….


Ma kakvi gospodarski programi,jedini program je obmanuti narod da se dočepaju vlasti,nakon izbora 4 godine vegetiranja,život na lijepoj plaći,službeni automobili,kartice za peglanje,službena putovanja da se nakupe dnevnice i sklope poslovi za rodbinu i prijatelje.Nakon toga opet dolaze izbori i igre mogu početi…….

kome uopće trebaju političari u Hrvatskoj, sami sebi i nikome više

Žalosno je vidjeti kada konzultanti (hrv. savjetnici) rade plan i program prema željama (nesposobna) naručitelja. Čisti marketinški trik za predizbornu svrhu! Nema niti jedna frakcija stranke HDZ-SDP petlje niti sposobnosti provesti potrebne mjere! Stvarno nam treba drugi put…

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

ja samo kad vidim da su se dotakli svih sfera života od poljoprivrede do hnb-a i onda to malo začinili sa 4%-tnim rastom vidim da od toga nema ništ. imam životno iskustvo još od milke planinc.

who dares, wins

Sve, sve, sve – samo nikad ne ono pravo

Pitam se koliko učesnika ovog skupa uopće zna što je Ifo institut i tko je i što predstvlja dr. Hans Werner Sinn. Iz objavljenog je vidljiva njegova krajnja distanciranost prema suštinskim problemima Hrvatske. Riječju, tu daleko više govori ono što on nije smio ili mogao reći od krajnje neutralnih tema koje je odabrao.

HDZ-ovcima bi pomoglo jedino to da im netko prevede desetak tekstova koje je dr Sinn posljednjih godina objavio na temu Grčke (izlaz iz eurozone, ponovno uvođenje drahme uz drastičnu devalvaciju, orijentacija na poljoprivredu i turizam kao stav njemačke vlade itd.). Posebno bi trebalo prevesti njegov tekst “Grčka je poput Mongolije”. Ovo naravno zbog puta kojim će uskoro morati krenuti i Hrvatska.

Dalje, HDZ-ovcima bi trebalo prevesti i dvadesetak njegovih tekstova na temu ECB-a, Mario Draghi-ja i općenito EU.

Jedino bi to dalo ovom jadnom skupu nekakav smisao. Jer jasno je da dr Sinn nije smio upozoriti na četiri jahača APOKALIPSE globalne ekonomije – jedinične troškove rada, cijenu radq po satu, produktivnost po satu rada i realni efektivni tečaj gdje su razlike unutar EU 1 : 10 što isključuje iluziju o ponovnoj industrijalizaciji Hrvatske. Dalje, nije smio reći da Hrvatska treba što prije napustiti EU jer će ju ona ekonomski potpuno dotući.

Dalje nije smio reći da Hrvatska mora devalvirati kunu (to je već doduše rekao jedan od pomoćnika ministra Scheublea; a u tom smislu bilo je i prijedloga iz MMF-a) i također se orijentirati na poljoprivredu i turizama te “potpuno zaboraviti tvornice” kako je to rekao čak i Branko Grčić.

Nije smio upozoriti niti na to da je prvi ekonomski problem Hrvatske njen dug bez čije redukcije ne može biti govora o reformama. To, naravno, uključuje reprogrmiranje, angažman MMF-a i ono najgroznije: plan za ostvarivanje primarnog budžetskog suficita. Naravno, tu paralele s grčkom postaju isuviše očite.

Najgore od svega, ovaj skup je poprilična ćuška Ekonomskom isnstitutu u Zagrebu (i ne samo njemu) a ostat će zapamćen samo po još jednom pokušaju podilaženja Njemačkoj u stilu “Danke Detschland”.

Jer kada bi HDZ-ovcima neko preveo još i nekoliko tekstova s kakvim nipodaštavanjem – skoro na rubu prezira – njemački vodeći poslovni časopisi Wirtschaftswoche i Handelsblatt pišu o Hrvatskoj, dobili bi “fraze”.

No, tek o toj temi dr Hans Werner Sinn nije smio reći ništa.

Slušala sam jučer ovu komediju .

Najprije je Nova? napravila intervju na njemačkom jeziku…s dotičnim..
Čovjek je diplomatski muljao na granici emisije PRORICANJE BUDUĆNOSTI
U ZVIJEZDAMA…..nazovite da Vam gatamo…..sve je moguće..
Nakon toga je HRT uključio zgodnu prevoditeljicu, tako da smo vidjeli, da
gosp. SINN govori i engleski…

Zaključili smo , da su zaključci preopćeniti, o općenito- neobavezni,te
svakojako mogući….

KOLIKO TO KOŠTA ?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Jedino bi to dalo ovom jadnom skupu nekakav smisao. Jer jasno je da dr Sinn nije smio upozoriti na četiri jahača APOKALIPSE globalne ekonomije – jedinične troškove rada, cijenu radq po satu, produktivnost po satu rada i realni efektivni tečaj gdje su razlike unutar EU 1 : 10 što isključuje iluziju o ponovnoj industrijalizaciji Hrvatske. Dalje, nije smio reći da Hrvatska treba što prije napustiti EU jer će ju ona ekonomski potpuno dotući.

Šta fali apokalipsi?

“An apocalypse (Ancient Greek: ἀποκάλυψις apocálypsis, from ἀπό and καλύπτω meaning “uncovering”), translated literally from Greek, is a disclosure of knowledge, i.e., a lifting of the veil or revelation. In religious contexts it is usually a disclosure of something hidden.”

Za fantoma: četiri jahača Apokalipse

Ništa im ne fali. Ali tebi preporučam da glede njih pogledaš Bibliju. U ekonomiji jedinične troškove rada predstavlja prvi jahač na bijelom konju (conquest) koji odapinje strelice. To na ciljane države – točno to – radi Angela Merkel svojim upozorenjima da su u ostalim državama eurozone jedinični troškovi rada previsoki, a ne njemački preniski. Dakle taj prvi jahač na bijelom konju je osvajač koji juriša i diljem svijeta pokorava sve odreda – poput Njemačke svojim izvozom zahvaljujući golemoj produktivnosti uz niske jedinične troškove rada.

Drugi jahač – na smeđem ili crvenom konju konju – predstavlja cijenu rada po satu. To je rat – između individualnog zaposlenika i poslodavca; sindikata i poslodavaca, države i sindikata itd…itd..

Treći jahač na crnom konju – produktivnost po satu – je očito glad. Svatko tko ne radi dovoljno produktivno prje ili kasnije počinje gladovati, prosijačiti, preturati po kantama za smće itd. Iliti što bi rekao onaj pravi Marx: “Svaka nacija koja ne radi dovoljno ili ne dovoljno produktivno sama sebe osuđuje na gladovanje”.

I četvrti jahač – duh, sablast, nazvan tako zbog prozirne bijele boje koju imaju i jahač i konj – predstavlja smrt.

To je realni efektivni tečaj – svaka zemlja koja precjenjuje svoju valutu (kao što to već godinama radi Hrvatska) eutanizira svoju ekonomiju. Ovaj četvrti jahač dovršava posao svojih prethodnika. Sa ona prva tri jahača se još može nositi i boriti, ali sa ovim četvrtim ne.

Nadam se da nisi mislio da sam ja mislio da je Biblija postala irelevantna za globalne ekonomske probleme današnjice. I, kako vidiš, ovo je potpuno u skladu s onim što si ti napisao.

Slažeš li se?

Slažeš li se?

Ne! I ne mislim diskutirati s nikim tko nije u stanju razmisljati izvan okvira.

Ma kakvi gospodarski programi,jedini program je obmanuti narod da se dočepaju vlasti,nakon izbora 4 godine vegetiranja,život na lijepoj plaći,službeni automobili,kartice za peglanje,službena putovanja da se nakupe dnevnice i sklope poslovi za rodbinu i prijatelje.Nakon toga opet dolaze izbori i igre mogu početi…….[emo_zloban]

@ cazo22 ,

nastavimo provoditi Progrom 21 ?

Nada Jurinčić · Top Commenter · Split, Croatia:

” Plan 21:
1.srušiti gospodarstvo
2. povečati nezaposlenost
3. natjerati mlade Hrvate na emigraciju šta dalje,Australija,Kanada;Zeland,3. dokrajčiti selo,
4. uništiti kroz obrazovni sustav tradicijski odgopj Hrvata,
5.ne dopustiti da povuku novce iz EU fondova,
6. ovršiti što više stanova i kuča da ih mogu kupiti jugosloveni za male pare,
7. zdravstvo urušiti tako da lijećnici sami napuštaju zemlju i odlaze,
8.napraviti hiperprodukciju zakona koji će dovesti do totalnog kaosa u pravosuđu,
9. hapsiti pa onda tražiti krivnju,
10. izvlačiti grupu po grupu istaknutih branitelja i difamirati ih a najbolje procesuirati,
11. oduzimati ugled RH u svijetu kroz diplomatski kor,
12.oduzeti Crkvu u Hrvata šta je dobila i započeti podzemni rat protiv nje i Vatikana,
13. na sve vodeće funkcije postaviti partijske ljude,
14. osvježiti paraobavještajne službe novim kadrovima,
14. oslabiti naoružavanje vojske,instalirati kadar odan Partiji,
15.pripremiti i početi prodaju nacionalnih resursa RH-vode,cesta,šuma i to provesti unatoč svim otporima,
16. spriječiti gradnju Pelješkog mosta,
17. izvlačiti novac iz proračuna preko udruga građana koje trebaju biti i radna mjesta za partijsko podzemno djelovanje protiv RH,
18.spriječiti razvoj proizvodnje preko uvoznih lobija,
19. početi medijsku reanimaciju jugoslavije i komunizma,
20. povezivati se u region kao priprem,u za stvaranje srboslavije
21. likvidirati sve koji stoje na tom putu.
Naradili su se,dakle i Vlade,i Mesić i Josipović.”

.

NEMA H D Z OSOVINE …!

Dok Karamarko jedva frflja, jer ne zna niti govoriti, da ga uopće razumiješ
šta govori, dotke drugi kao Reiner i Šuker, obećavcaju brda i doline, samo
kad se ponovno dočepaju fotelja….G. NARCISU niti ne računam….

Dakle, HDZ nema vjerodostojnu niti uvjerljivu OSOVINU.
Osovina su EKONOMISTI – PODUZETNICI koji su svojim poštenim radom u Rep.Hrvatskoj unatrag 20 godina dokazali- da mogu opstati bez pljačke.

Pokažite mi takve u redovima HDZ ,…..molim…!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close