Poslodavci Vladi: Ugledajte se na reforme privatnog sektora

Naslovnica Forum Komentari članaka Poslodavci Vladi: Ugledajte se na reforme privatnog sektora

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Što uopće znači reforma? O kakovoj reformi privatnog sektora se misli i govori? Kakovu je to reformu izveo privatni sektor? Na što se to vlada ima ugledati? Itd.itd.
Reformirati i/ili uspostaviti, ponovo uspostaviti stanje od prije? Žele li se uistinu reformirati poslodavci? Tko su članovi Skupštine poslodavaca, a tko su članovi Nadzornog tijela poslodavaca? Žele li oni uistinu uspostaviti stanje unazad, odnosno prijašnje stanje?
Mislim da nije teško zamisliti na što bi došli pojedini istaknuti članovi skupštine poslodavaca ili na što bi se vratili istaknuti članovi nadzora udruge poslodavaca, kada bi se uistinu reformirao privatni sektor. Bilo bi i bez reforme dovoljno poštivati temeljna načela koja si je HUP zadala i propisala, pa bi vidjeli gdje bi završili mnogi istaknuti članovi Skupštine HUP-a !!!!
Na kakovu reformu uistinu misle poslodavci kada se pozivaju na nju???

Stvarno o kakvoj se to reformi radi u privatnom sektoru, osim ako se ne misli na otpuštanje radnika, e tu ste za razliku od države stvarno reformisti

Reforma je novi izraz kod nas koji odmah podsjeća na otpuštanje radnika , rasprodaju imovine s reultatom 100-tinu siromašnih bez posla i dva multimilionera!!!!!
Novca ima dovoljno samo je nepravedno raspodijeljen!
Trla baba lan ,” učili pačići mali od srijede do petka al se nisu makli dalje od početka ”

Naš največi problem je egoizam ,sveopća neosjetljivost za svoju Domovinu i neznanje !!!!

S poštovanjem

Što bi na taj skup rekla Angela Merkel?

Možda bi pomogla šok-terapinja kada bi netko preveo taj tekst na njemački i pokazao ga Angeli Merkel uz molbu da ga pročita. Ne bi bilo nimalo smisla da ga se pokaže nekom vodećem biznismenu poput Sergia Merchionnea ili bilo kome drugom jer bi ga odmah odbacio već nakon nekoliko prvih rečenica, najvjerojatnije odnmah nakon riječi “panel diskusija”. Kroz glavu bi mu vjerojatno odmah prostrujila misao “Kako ovi imaju vremena za panel diskusije a u takvoj su krizi i tako su mali i beznačajni da nitko niti ne zna za njih?”

Da se vratimo na Angelu Merkel. Njena omiljena tema su jedinični troškovi rada (Lohnstueckkosten; unit labour costs) i konkurentnost. Kao malog pikzibnera me čudi da joj do sada nitko nije dao nagradu za trud na dokazivanju da EU mora postati konkurentna akoželi opstati.

Jer diljam EU jašu četiri jahača Apokalipse globalne konkurentnosti: jedinični troškovi rada, cijena sata rada, produktivnost po satu rada i realni efektivni tečaj.

Bojim se da većin učesnika tog skupa za ta četiri jahača uopće nije čula.

Marx, odličan komentar. Respekt!

“Ugledajte se na reforme privatnog sektora” – uzalud vam trud , nesposobnim partijskim uhljebima Milanovića i Josipovića zadnja su briga reforme, BDP i gospodarska situacija. Njima je prvo i osnovno kako se što duže održati na vlasti pod svaku cijenu (zato, očekujte nove poreze, namete, teror inspektora – jer crvenu hobotnicu treba hraniti)

europski-celnik ostro-iskritizirao-hrvatsku-vladu

…pred potpredsjednikom Vlade Brankom Grčićem i ministrom financija Borisom Lalovcem izravno optužio Hrvatsku za nesposobnost u privlačenju investicija i korištenje EU fondova.

Novi šamar Milanovićevoj Vladi dolazi od EU

DEBELI MINUS Europi smo dali 1,7 milijardi kuna više nego što smo povukli
Uvijek optimistični Branko Grčić jučer nije imao lagan dan.

Naime, Derose je izravno i konkretno sasuo salvu kritika prema hrvatskoj Vladi i njenom potpredsjedniku, pa je tako briselski činovnik, unatoč Grčićevim mantrama o vrlo dobrom povlačenju novca iz EU fondova, rekao – apsorpcija vam je nikakva.

Inače, jučer su i hrvatski mediji prozvali Grčića navodeći kako je lista 77 projekata koji će pokušati aplicirati za Junckerov investicijski plan u najvećem dijelu tek popis lijepih želja.

… i službeno smo postali druga najlošija ekonomija EU, odmah nakon Cipra.

http://danas.net.hr/hrvatska/vec-dugo-nijedan-europski-celnik-nije-ovako-ostro-iskritizirao-hrvatsku-vladu

SDP+HNS Kukuriku Vlado , spasite nas , dajte ostavku i

RASPIŠITE IZBORE !

.

New Report

Close