HPB kreće u pohod na pola milijarde svježih kuna

Naslovnica Forum Komentari članaka HPB kreće u pohod na pola milijarde svježih kuna

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Bolje bi bilo da su isli u dokapitalizaciju, nego na obveznice. Da im je kojim slucajem Adris usao sa 25% plus jedne dionice, doveo bi u upravu top management, koji bi banku srednjorocno stabilizirao i odvojio je od drzavne sise. Avako nisam bas siguran u uspjeh, jer ce premija na obveznice biti relativno viskoka, a rizik snosi drzava, kao jedini vlasnik.

Jeste primjetili hibrid od 150 milja kn koji croatia osiguranje ima u hpb.

ispast će na kraju da je adris manje platio za dionice crosa nego što cros ima keša po bankama na depozitima . koja je ovo država,circus maximus.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

CO vrijedi onoliko, koliko jer trziste spremno za njega dati. Koliko je meni poznato, CO u zadnjih dvadeset godina nije uplatio niti jednu kunu dividende u drzavni proracun. Cemu onda sluzi? Za nekompetentne uhljebe, politicare, koji satima vise u Okrugljaku i trace vrijeme u jenjetinu!?
Vise ce drzava koristi imati od ovih 28% CO-a, kad nova metla dobro pocisti, nego prije kad je bila vecinski vlasnik. Isto bi se to dogodilo i sa HPB-om, koji isto samo od drzave trazi a niti za bankare, u najboljim godinama (2000-2009), nije niti kune uplatila u drzavni proracun. Upravo suprotno – stvorila je samo dubioze, koje nisu cak niti za bad bank, jer se cak ni manjim dijelom ne mogu naplatiti. Zato ne treba kukati za prolivenim mlijekom i toboze nekim poklanjanjem, nego treba sto hitnije naci seriozne privatne partnere, koji su kompetentni i sto je najvaznije imaju novac. Ako je vec tako, zasto onda ne Adris? Bar placaju porez u Hrvatskoj i otvaraju radna mjesta. Od ribogojilista, preko turizma i duhanskog sektora pa sve do osiguranja.

trebali bi osmisliti ponudu da privuku nešto od 150 mil.€ od štediša iz LB i evo pola milijardice, ali tko će to ?

New Report

Close