Bulić: Predložene izmjene poreza na dohodak nisu poštene ni socijalne

Naslovnica Forum Komentari članaka Bulić: Predložene izmjene poreza na dohodak nisu poštene ni socijalne

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Zoran Milanović kao i Superhik iz Alan Forda uzima siromašnima i nemoćnima da bi dao bogatima npr.predsjedniku Josipoviću.

I nije samo to.

I novi porezi na plaće isto tako je Superhik posložio :

Tko ima daće mu se , a tko nema uzet će mu se.

Oni koji imaju plaće 2.000 kn dobit će 20 kn povišice ,

a ona politička elita zajedno sa Superhikom dobit će povišicu oko 2.000 kn.

A te novce za povišicu Superhik je uzeo onima koji nemaju , Gradovima koji će zbog toga morati dignuti cijene komunalija i prireze nemoćnima i onima koji nemaju.

.

ove izmjene poreza na dohodak su jeftina populistička mjera koja je trebala pomoći josipoviću kod glasovanja za predsjednika, ali kad su skužili da će velika većina dobiti samo sitno povećanje plaće i izazvati razočaranje kod birača, a političari ogromno i još će gradovi i općine morati dizati komunalije da pokriju rupe u proračunima, brzo su je odgodili iza nove godine tako da ljudi tek nakon izbora shvate da su zapravo prevareni!

Ignore: KressoM, delux

pero pa ti si crveniji od sdpa i oraha zajedno, jesi se učlanio u laburiste? ili tako vi u hdzu sada imate komunistički raspašoj otkad ste otjerali omraženu neoliberalku? [emo_cool]

Izmjene nisu niti trebale biti socijalne. Stvar je da se pomakne granica prema gore najvece porezne stope kako bi se zadrzala takva radna mjesta u RH.
Netko s neto placom 9000 kn mjesecno uplati oko 2500 kn poreza.
Netko s netom placom od 3000 kn uplati oko 140 kn poreza.
A to je samo stavka poreza i prireza.
Pa ti vidi jel trebamo takva radna mjesta zadrzati u RH.

Ma udrite jos vece poreze a onda se cudite kad RH postane zemlja nize placenih radnika a visokokvalificirani zbrisu van.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

vedro nebo, pa baš iz tih razloga koje navodiš porezno rasterećivanje visokih plaća i JEST jedina prava socijalna mjera. jer jedina održiva socijalna politika je povećavanje zaposlenosti.

oni koji zarađuju 3000 ili 5000 samo zauzimaju radna mjesta koja im je stvorio netko tko zarađuje 3 ili 5 ili 10 puta više od njih. radna mjesta onih prvih ovise o tome kada će ovim drugima dojaditi da rade posao za koji im država od plaće ostavlja samo trećinu.

a naravno da od tog rasterećenja ne bi smjeli imati koristi oni koji plaću dobivaju iz proračuna. njima bi se jednostavno bruto morao smanjiti tako da im neto ostane isti.

smijesan je s tim povecanjem minimalca,
stvarno se vidi kako je osoba … kada počne pričati o tome.


vedro nebo, pa baš iz tih razloga koje navodiš porezno rasterećivanje visokih plaća i JEST jedina prava socijalna mjera. jer jedina održiva socijalna politika je povećavanje zaposlenosti.

[emo_palacg]

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

New Report

Close