Najveća švicarska banka UBS tužila Hrvatsku

Naslovnica Forum Komentari članaka Najveća švicarska banka UBS tužila Hrvatsku

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

i tko je odgovoran za to???? ime i prezime![emo_smijesak]

Zašto se ne navede kako su obveze podijeljene i koliki je dio svako platio. Isto tako s kim se je to pregovaralo i našto se ondosi taj dug s kamatama. Ovako mogu izbaciti bilo koju svotu i tražiti na sudu u Novoj Gvineji povrat.
Hrvatska treba na svim mogućim sudovima tražiti od Srbije da plati ratnu odštetu za agresiju. Ako se to ne učini onda će za 10 godina ispasti da nije bilo nikave agresije. To je prioritet broj 1 hrv vanjske politike

To ih naši političari potiču da tuže,sebi uzmu proviziju,napacena Hrvatska plati i svi oni zadovoljni.

Naši političari su na svakoj sličnoj transakciji ili ogromnom poslu s inozemstvom uzeli za sebe. Šta je npr sa aferom Patria…Jasna je u Sloveniji u zatvoru a kod nas nikom ništa

ratne oštete nema jer rat nije niti službeno objavljen!!!!! da je objavljen rat automatski vrijede ratni zakoni a onda nema krađe i otimanja jer dolazi metak u čelo, po kratkom postupku!!! nekom nije pasalo??

Tip top
ako tebi netko nešto ukrade i to prešuti onda po tvome ispada da nije ukrao niti je učinio išta protiv Zakona. Pa nisu Srbi priznali ni da su ubili Radića u BG-Skupštini a niti neće jer ih nitko to nije niti pitao da se ispričaju i ponude odštetu i sl. Gdje si ti bio za vrijeme rata u Hrvatskoj?

@Andy, @tip top,

Dajte ne pricajte stvari bezveze. Kakav sud ? Koji bi sud bio nadlezan da naredi nekoj državi isplatu ratne odštete ? Svi međunarodni sudovi su više dogovorne medijacijske ustanove temeljene da se sukobljene strane dovedu za stol i dogovore i da se tako izbjegnu ratovi.

Kako se naplaćuje ratna odšteta ?
Tako da se digne vojska, krene u rat, pobijedi neprijatelja i uništi njegovu vojsku, osvoji njegov teritorij i u uvjetima njegove kapitulacije natjera na velike ekonomske ustupke i/ili isplate ili da se odrekne od dijela teritorija na račun ratne odštete.

Mi jesmo pobijedili srbiju u ratu tako što smo je spriječili da osvoji naš teritorij. Ali je nismo porazili jer nismo razbili njihovu vojsku i onesposobili je da brani srpski teritori, naši vojnici nisu ušli u beograd i ostale gradove, nismo srušili njihovu vladu i nismo ih natjerali da potpišu kapitulaciju pod povoljnim uvjetima za nas.

Srbija je pobijeđena, ali nije poražena.
I zato ćemo vrlo vjerojatno opet ratovati s njima – možda već i u sljedećem desetljeću.

Loki

New Report

Close