Nekad smo imali torbare koji su odlazili u Njemačku i bili spretni trgovci, moramo vratiti taj duh

Naslovnica Forum Komentari članaka Nekad smo imali torbare koji su odlazili u Njemačku i bili spretni trgovci, moramo vratiti taj duh

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Duh Kikaša iz serije Prosjaci i sinovi [emo_naivan]

Pametovanja…a realno on ništa osim Cedevite u RH ne proizvodi nego je samo zapljuskuje stranom robom. Todorić bar ima jaku proizvodnju hrane u Hrvatskoj…ovaj ništa.

Zavalio se majstor u fotelju kao neki uspješan menadžer a dužan je više nego mu firma vrijedi.

al ste zavidni…hrvat će sve oprostiti osim uspjeha. pa proizvodit će on u hrvatskoj ono što sad proizvodi u njemačkoj. a neva, plidenta i to….gdje to proizvodi? tu proizvodi kozmetiku, vodu, cedevitu. takav mu je portfelj, ali zato proizvodi u sloveniji i srbiji. pa on zna kako se radi posao, to mu nitko ne može osporiti. a dug nije vaša briga nego njegovih kreditora. i ne, nemam dionice ATGR-a. a što se strane robe tiče, ajde molim te daj mi reci gdje da kupim hrvatske baterije ili britvice ili nutellu pa da odem i kupim…same pizdarije pišete. i još nešto – htio bi voziti hrvatski auto pa molim preporučite jedan do 30000 eura. hvala.

...povijest se ponavlja...

Delboy,
Tvoj komentar nema nikakve veze s činjenicom koja stoji a to jest da čovjek vodi firmu koja raste na račun duga. Rast na račun dobiti je miljama udaljen od rasta na račun duga koji u biti i nije rast ali se takvim prikazuje. Tedeschi je običan preprodavač a ne kreator kakvim ga Vi pretpostavljate u svom komentaru. Ako netko piše gluposti ne znam otkad to dug nije briga onoga tko se zadužio, pa neće mu susjed vraćati dug a niti kreditor?! Nemate odgovor na činjenicu a ako se to navodi kakve to veze ima sa zavisti? Ovako svaki Vaš komentar je neki pogled odozgo kao kao da su svi budale i ne vide bitno osim Vas. Cijenu, kvalitetu dionice/firme uopće neću ni spominjati. Znam Tedeschija osobno i znam što pričam. Problem u HRV što svi nešto glume i kad im kažeš realnost onda im to ne paše ili je problem u nekom/nečem drugom.

Tedeschi swervisira dug bez problema i jos mu ostaje dovoljno novca za isplatu pristojne dividende kao i za nove investicije. Nije mi jasno, zasto nasi ljudi vide u dugu, koji je ekonomski opravdan, problem? Pa Tedeschiju vjeruju top banke i zaduzuje se u EU-u sa kamatnom stopom od oko 4%.

Andy je u pravu bar djelomicno.

ATGR je firma prekupac, preprodavač – nikakav inovator ili vizionar.
U Hrvatskoj firme i rastu samo na dugu jer je profitabilnost mala jer su kamatne stpe visoke jer su defaultovi cesti jer je populacija stara jer je porezna baza mala i opadajuca jer je nacija dosta neobrazovana itd….

To sto je trziste kapitala mrtvo pogorsava stvar buduci da je jedini rast moguce preko banaka koje su debelo preskupe i imaju premalo rizika u poslu.

PS. raskosna dividenda ATGR je manja od 1% na trenutnu cijenu.

Nije mi to bas nesto.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

kako da vas ne gledam s visoka kad niste u stanju proučiti dostupne informacije. za vašu informaciju, atgr nije prekupac jer mu distribucija tuđih proizvoda sudjeluje u ukupnom obujmu posla sa jedva 30%. dakle – pucanj u prazno. oni proizvode hrpu proizvoda i to su činjenice koje vi zanemarujete. o osobi emila tedeschija neću jer ga ne poznajem i glumi li on nešto ili ne, briga me. pričamo o njegovoj firmi koja je dobro vođena. što se duga tiče, naravno da je to problem onoga koji je dao kredit jer ako ovaj propadne, što će tim bankama tako loša firma (jer vi kažete da je loša…). kažem, dajte mi hrvatske britvice i baterije da ih kupim. na to niste dali odgovor dečki. eto zato s visoka…jer niste u stanju naći bitne informacije i svoje mišljenje formirate temeljem novinskih napisa, a novinarčići znamo kako i zašto piskaraju.

...povijest se ponavlja...

New Report

Close